Kaş ilçesinde jandarma ve emniyet ekipleri tarafından Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verildi.

  Antalya’nın Kaş İlçesi’nde jandarma ve emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından, “Trafik Haftası  etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verildi.  Trafik eğitimi, Kaş İlçesi’nde eğitim öğretim yapan Atatürk İlk ve Ortaokulu’nda düzenlendi. Eğitime, Kaş İlçe Emniyet Müdürü Halil Baydemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ebru Saygın, Okul Müdürü Cemil Saraçoğlu,  trafik polisleri, Jandarma trafik timi ekipleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 “Büyükler trafik kurallarına uyun, biz çocuklara örnek olun” sloganı ile düzenlenen eğitimde, Kaş Emniyet Müdürü Halil Baydemir bir konuşma yaptı. Baydemir yaptığı konuşmada”Trafik eğitiminin insan yaşamındaki önemini vurgulamak, kurum ve kuruluşların trafik eğitimine katkısını artırmak, farkındalık yaratmak amacıyla Trafik Haftası’nın düzenlendiğini belirterek; trafik kuralları sizin can ve mal  güvenliğiniz için konmuştur. Uzun deneyimler ve denemeler sonucu ortaya konmuş kurallardır. Bunlara uymak hepimizin can ve mal güvenliğini sağlar. Vatandaşlarımız, küçük yaşlardan başlayarak trafik eğitimi almalı, trafik kurallarına uyan bireyler olarak yetişmelidir. Trafik kurallarına uyulan toplumlarda, trafik kazalarının oranı çok azdır. Trafik kazalarında, emniyet kemerlerini bağlayanlarda ölüm oranı çok azdır “dedi.

   Ardından Atatürk Ortaokulu Bahçesi’nde, emniyet ve jandarma trafik ekiplerince hazırlanan piste, ana sınıfı, birinci ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarda eğitim öğretim gören 265 öğrenciye trafik eğitimi verildi. Eğitimde, trafik ışıklarının anlamları, yaya geçitlerini kullanma, araçlara ve öğrenci servislerine binip, inme, trafikte başka sürücülere ve yayalara saygı gibi konular uygulamalı olarak anlatıldı. Uygulamalar yaptırıldı. Eğitim sonunda ekipler, öğrencilere broşür ve çikolata dağıttı. Öğrenciler de, ekiplere sevgi gösterisinde bulundu.
  
 
Editör: TE Bilisim