KAŞLI MİNİKLER BAYRAM COŞKUSUNU TARİH VE DOĞANIN İÇİNDE YAŞATTILAR
 Yeşilköylü minikler bayram Coşkusunu tarihin ve doğanın içinde yaşattı
   Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Yeşiköy Mahallesi’nde eğitim öğretim yapan Hilmi Toksoy İlkokulu öğrencileri, TBMM’sinin kuruluşunun 101. Yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu çektikleri bir video ile yaşadılar ve yaşattılar. Yeşilköylü minikler, bayram coşkusunu dünyanın ilk demokratik meclisi olan Likya Birliği’nin başkenti olan Patara Antik Kenti girişindeki Patara Şehir Takı’nda başlattı.
    Kaş İlçesi’nde eğitim öğretim yapan Yeşilköy Hilmi Toksoy İlkokulu öğretmenleri Gencer Avşar ve Onur Ayyıldız, TBMM’sinin kuruluşunun 101. Yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bir video çekerek, öğrencilerine bayram coşkusunu yaşattı. Videoda Suden Kanga, Ecrin Şerment, Utku Körpe, Hayat Berrak Kıpçak, Eren Özhan, Aylin Erkan, Tunç Körpe, Hilal Kocaer, İrem Bozkurt, Berrin Yılmaz, Esma Dila Kocaer, Zeynel Abidin Tekin ve Sedef Çilingir adlı öğrenciler görev aldı. Öğrenciler, Patara Antik Kenti Giriş Takı’ndan başlayarak “Tuncer Ediz Toksoy’a ait olan “Haydi Gelin Çocuklar 23 Nisan”  adlı 12 dizelik şarkıyı seslendirdi. Şarkının seslendirmeleri Patara’daki Likya Birliği Meclisi Binası’nda, Patara Ana Cadde, Patara Antik Kenti kalıntıları, dünyaca ünlü Kaputaş Plajı, Kalkan Mahallesi, Fırnaz Koyu gibi tarihi ve doğal güzellikler içinde yapıldı. En son olarak okul önünde sonlandırıldı.
   Haydi gelin çocuklar 23 Nisan. Atamızdan bizlere büyük armağan. Ulu önderimiz büyük Atatürk. Hep senin izinde yürüyeceğiz. En büyük bayramdır 23 Nisan. Atamızdan bizlere büyük armağan. Tüm çocuklar el ele hep ileriye. Umut dolu yarınlar var önümüzde. Ulu önderimiz büyük Atatürk. Hep senin izinde yürüyeceğiz. En büyük bayramadır 23 Nisan. Atamızdan bizlere büyük armağan..
Yeşilköy Hilmi Toksoy İlkokulu Müdürü Hakan Aydın yaptığı açuıklamada” yaşadığımız topraklar, dünyanın ilk demokratik anayasasına kaynaklık eden, dünyanın ilk demokratik meclisi Olan Likya Birliği toprakları. Anadolu’da kurulan ilk meclisle, son meclisi ve demokrasi fikrini çektiğimiz video ile çocuklarımıza özümsetmek istedik. Atatürk sevgisini ve ulusal egemenlik duygusunu kalplerinde, gönüllerinde hissettirdik. Güzel bir çalışma oldu. Büyük ilgi gördü “dedi.
  
 
   
  
 
Editör: TE Bilisim