PATARA'YI EN İYİ ANLATAN ÖĞRENCİ KAŞ'TAN ÇIKTI
Kaş’lı öğrenci “Patara’yı gördün mü ?” Uluslararası ödüllü yarışmada birinci oldu.
Kaş Belediyesi'nin destekleriyle Gastronomi, Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen 'Patara'yı gördün mü?' konulu resim ve kompozisyon yarışması sonuçlandı. Resim dalında birinciliği Kaşlı öğrenci kazandı. TBMM'nin kuruluşunun ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. Yılı, 2020 Patara Yılı dolayısıyla bu yıl ilk kez 'Patara'yı gördün mü?' konulu 6- 12 yaş arası çocukların katıldığı bir yarışma düzenlendi. Kompozisyon ve resim dalında düzenlenen yarışmada, yarışmacılara, 'Patara'yı gördün mü?', '23 Nisan'ı Patara'da nasıl kutlamak isterdin?' soruları soruldu. Bu sorularla Patara'yı resim ve kompozisyon dalında anlatmaları istendi. Yarışma sonunda resim dalında birinciliği Kaş'a bağlı Kasaba Mahallesi'nde eğitim öğretim yapan Şehit Yusuf Polat İlkokulu öğrencisi Arven Viola Ada Üstüner kazandı. Kompozisyon dalında ise birinciliği Kocaeli Simya Koleji'nden Zelal Gelturan elde etti.
Yarışmada resim dalında birinciliği kazanan Arven Viola Ada Üstüner'e, ödülünü evinde Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve Patara Kazıları Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Havva İşkan Işık verdi.
Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş yaptığı konuşmada "Kaş'ta düzenlenen bir yarışmada, Kaşlı bir öğrencimizin birinci olması çok mutluluk verici bir olay. Öğrencimiz ve bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Böyle bir yarışmada birinci olman, gelecekte sanat yaşamında önünün açık olması demektir. Patara Antik Kenti'ne güzel bir eser kazandırdın. Yolun açık olsun" dedi.
Patara Kazıları Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık da Arven Viola Ada Üstüner'i kutlayarak, "Yaptığın resimle Patara'yı çok güzel anlatmışsın. Patara'yı, Kaşlı bir öğrencimizin gözünden resimleyerek birinci olman bizi çok mutlu etti" diye konuştu.
Ardından Arven Viola Ada Üstüner'e ödülü olan bir boyama seti ve çok istediği bir scooter verildi. Başkan Ulutaş, yarışmada dereceye giren ve mansiyon kazanan öğrencilerin ödüllerinin koronavirüs salgını nedeniyle posta yoluyla gönderildiğini de açıkladı.
23 NİSAN’I PATARA’DA NASIL KUTLAMAK İSTERDİN? YARIŞMA SONUÇLARI
6-12 yaş çocuklarımızın hayallerini kağıda dökerek, online başvuru ile katıldıkları yarışmasında dereceye girenler belli oldu.
Resim Dalında Dereceye Girenler
 Arven Viola birinci, Melis Öncel ikinci, Esma Nur Ok üçüncü oldu.
Mansiyon: Irmak Karabudu, Mansiyon: Berkay Efe Kahraman, Mansiyon: Sarp Saltuk
Kompozisyon Dalında Dereceye Girenler ise Rabia Mete birinci, Begüm Ülgen Karakuş ikinci, Zeynep Nur Bayram üçüncü oldu.
Mansiyon: Elif Bahar, Mansiyon: Taha Karadülger
 
 
 
Editör: TE Bilisim