KAŞ ANA OKULU MİNİK ÖĞRENCİLERİ ÇEVRE BİLİNCİ KAZANIYOR
    E TWİNNİNG PROJESİ İLE GERİ DÖNÜŞTÜRMEYİ ÖĞRENİYORLAR
   Kaş ilçesinde Sabriye Toksoy Anaokulu'nun öğrencileri, 'İleriye Bak Geri Dönüştür' adlı projeyle atıkları sanata dönüştürdü.
  Antalya’nın Kaş İlçesi’nde eğitim öğretim gören Sabriye Toksoy Ana Okulu’nun minik öğrencileri, katıldıkları  “İleriye Bak Geri Dönüştür” adlı e Twinning projesi ile çevre bilinci kazanıyorlar. Geri dönüşüm maddelerini sanata dönüştürüyorlar. Kaş İlçesi’ne bağlı Yeşilköy Mahallesi’nde eğitim öğretim gören Sabriye Toksoy Anaokulu Çalışkan Arılar Sınıfı’nın minik öğrencileri, katıldıkları “İleriye Bak Geri Dönüştür” adlı e Twinning projesi ile çevre bilinci kazanıyorlar. Projede Antalya ilinde eğitim öğretim yapan Alanya’dan 6, Aksu’dan 2, Serik’ten ve Kaş’tan birer olmak üzere Antalya’dan toplam  10 ana okulu yer alıyor. Kaş Yeşilköy Sabriye Toksoy Anaokulu’nun 12 minik öğrencisi, öğretmenleri Hilal Koyuncuoğlu ile beraber projede yer aldı.
   İki ay süren proje ile ilgili olarak Yeşilköy Sabriye Toksoy Anaokulu Öğretmeni Hilal Koyuncuoğlu yaptığı konuşmada”Proje ile 3 – 6 yaş grubundaki minik yavrularımıza, küçük yaşlarda çevre bilinci kazandırmak istiyoruz. Geri dönüşüm maddelerini yaptığımız etkinliklerde sanata dönüştürüyoruz.  Amacımız doğal dengeyi korumak amacıyla daha sağlıklı ve yaşanılır bir çevre yaratmak; doğanın döngüsünü kavratmak. Projemizde minik yavrularımıza kağıt geri dönüşüm,  plastik geri dönüşüm, geri dönüşüm oyunları ( Yap, oyna, öğren), başka geri dönüşüm maddeleri ile sanat eserleri yapma, bunlarla oynama etkinlikleri düzenledik. Sınıfımızda ve çevrede atık topladık. Kısa sürede öğrencilerimizde bu konularda, çevreye duyarlılık konusunda büyük bir değişim oluştu. Öğrencilerimiz minik birer çevre dostu oldu. İleriye bakarak, geri dönüştürmeyi, çevreyi korumayı öğrendiler.   Bu konuda bize katkı sağlayan okul müdürümüze, velilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim