Kaşlı öğrenci Ekin Arda Karakul tatlı tarifi dalında en iyi tatlı yapma ödülünü aldı.Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi tarafından düzenlenen yarışmada, Antalya’nın Kaş İlçesi’nde eğitim öğretim yapan Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ekin Arda Karakul, tatlı tarifi dalında birinci oldu.

   Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi tarafından Türkiye ve Kıbrıs Milli eğitim Bakanlıkları tarafından onaylı, liselerarası “Ders de Çalışırım Yemekte se Yaparım” konulu “Yemek Tarif Yarışması” düzenlendi. Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmada, tatlı- pasta-  kurabiye dalında, 300 kişinin arasından Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Ekin Arda Karakul birinci oldu.

 Yarışma,  ana yemek ve tatlı- pasta – kurabiye olmak üzere iki dalda düzenlendi. Tarif yarışmasına on line başvuru yaparak katılan yarışmacılardan jürinin değerlendirmesi ile kırk tarif yarı finale kaldı. Yarı finale kalan 40 yarışmacının tariflerinden, 16 tarif ile 14 yarışmacı Kıbrıs’ta yapılan finale katılmaya hak kazandı. Kıbrıs’ta yapılan finalde, Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Ekin Arda Karakul, “Tatlı- Pasta- Kurabiye” dalında finalde yarıştı. Karakul, finalde “ Böğürtlen Sos Yatağında Vanilya Soslu Elmalı Krep Sarma” ile birinci oldu. Ödül olarak Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde, eczacılık, tıp ve hukuk fakülteleri dışında istediği bölümde 4 yıl ücretsiz olarak eğitim görme bursu kazandı.

   Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Göçen, öğrencisinin başarısını, öğrencisi ile beraber Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan’ın ziyaret ederek kutladı.

  Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü  Atılgan ziyarette yaptığı konuşmada; Ekin Arda Karakul’u kutlayarak, uluslararası bir yarışmada, uluslararası bir jüri önünde bu başarıyı kazanmak gurur verici. Bu da okulumuzda yapılan eğitimin kalitesini gösteriyor. Ülke olarak eğitimde, yaratıcılığa ve başarıya ihtiyacımız var. Öğrencimiz bu başarısı ile, üniversite eğitimini garanti altına aldı. İlçemizin adını duyurdu”dedi.
  

 
Editör: TE Bilisim