Halk müziğini minik öğrencilere sevdirmek, halk müziği ile tanıştırmak için palyaço kiyafeti giyen, okul okul dolaşarak konser veren Kaş Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Müzik Öğretmeni Emre Dayıoğlu, Antalya’nın Elmalı ilçesinde minik öğrencilerle buluştu. Minik öğrencilere, halk türkülerini ve çalgılarını tanıttı.

  Türkiye’yi dolaşarak kaybolmakta olan yaklaşık 2 bin 500 sanatçıyı kayır altına alan Dayıoğlu, bu kez halk müziğini küçüklere sevdirmek için yola çıktı. Daha önce görev yaptığı Elmalı İlçesi’ndeki Sabahat Çınar İlkokulu ve Mehmet Şubaşı İlkokulu birinci sınıf öğrencilerine bir halk müziği resitali verdi. Önce Sabahat Çınar İlkokulu 1. sınıf öğretmeni Fatma Daşar’ın daveti ile okula geldi. Okulun iki birinci sınıf şubesindeki 50 öğrenciye unutulmaz bir gün yaşattı. Ardından Mehmet Şubaşı İlkokulu 1. sınıf öğretmeni Soner Günar’ın daveti ile, okulun birinci sınıfındaki iki şubedeki 50 öğrenciye bir halk müziği resitali verdi.  Dayıoğlu resitallerine, Kezban Yenge türküsü ile başladı. Elmalı yöresi türküsü olan Meşelidir Engin Dağlar Meşeli türküsünü söyledi. Ardından tek tek üç telli, dört telli, kopuz ve divan  sazını tanıttı. Minik öğrencilere çalma denemeleri yaptırdı. Kendi besteleri olan türkü formundaki “Küçük Kedi” ve “ Ay Dede” şarkılarını öğretti. Birlikte söylediler. Ardından Teke yöresi türkülerini çaldı,  öğrencilerle birlikte söyledi. Öğrencilerden türkü söylemek isteyenlere, türkü söyletti.

   Küçüklere verdiği resitallerle ilgili olarak Emre Dayıoğlu yaptığı konuşmada”Bugün minik öğrencilerimize, öncelikle türkünün ne olduğunu tanıttım. Onlara halk çalgılarının adlarını, özelliklerini öğrettim. Halk müziğinin güzel çalgıları eşliğinde, halk müziğinin güzel  türkülerini birlikte söyledik. Bazı öğrenciler, dedelerinin üç veya dört telli çaldığını söyledi. Ama adının ne olduğunu bilmiyor. Ben palyaço kiyafeti ile bunları çalınca, tanıtınca ilgi duyuyorlar. Amacım küçük yaştaki öğrencilerimize halk müziğini sevdirmek” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim