'ROCKÇI İMAM' MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ
 Kaş ilçesinde bulunan Pınarbaşı Camii'nde imamlık yaparken, arkadaşıyla 'FiRock' adlı müzik grubunu kuran ve 'Rockçı imam' olarak tanınan Ahmet Muhsin Tüzer (47), meslekten ihraç edildi.
Yaptığı Rock müzik nedeniyle adı Rockçu İmama çıkan Antalya’nın Kaş İlçesi Pınarbaşı Mahallesi İmamı Ahmet Muhsin Tüzer’in görevine, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından son verildi. İmam Tüzer, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Kurulu kararıyla meslekten ihraç edildi. İmam Tüzer hakkında izinsiz ve paralı konser vermek, eşinin memleketi Romanya’dan iki gün geç dönmek, meslektaşları arasındaki konuşmalarında inanç ve itikat konularındaki konuşmaları nedeniyle soruşturma açılmıştı.  İmam Tüzer hakkındaki karar, Tüzer’in raporlu olması nedeniyle Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Tevfik Muslu aracılığı ile teblig edildi. Kaş Kaymakamlığı  aracılığıyla Pınarbaşı Mahallesi Muhtarlığı’na tebliğ edilen Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Kurulu’nun 02/ 08/ 2018 tarihli ve 050.03/299 sayılı kararında şöyle deniliyor. Antalya İli Kaş İlçesi Pınarbaşı Mahallesi Merkez Cami İmam Hatibi Ahmet Muhsin Tüzer hakkında yapılan tahkikat sonucu durumunu Atama ve Yer Değiştirme Kurulu’nda görüşülmesi neticesinde adı geçenin Ata ve Yer değiştirme Yönetmenliği’nin 5 / 1- b maddesinde yer alan “ Atamalarında  dini öğrenim şartı esas alınan ünvanlarda itikat, ibadet, tavır, hareketlerinin İslam törelerine uygunluğunun bilinir olması şeklindeki ortak nitelik şartını kaybettiği gerekçesiyle 657 sayılı Devlet   Memurları Kanunu’nun 98/ b maddesi hükmü gereği Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki görevinin sona erdirilmesinin uygun olacağına karar verilmiştir. Bu itibarla İmam Ahmet Muhsin Tüzer’in ilgili karara istinaden 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 98/ b maddesi  hükmü uyarınca memurluğunun  sona erdirilmesini tasviplerinize arzederim. Erdal Ertorun Atama 2. Daire Başkanı
   Alınan bu karar Diyanet İşleri Başkanlığı’nca onaylanarak Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Dr. Burhan Erkuş tarafından Antalya Valiliği’ne iletildi. Antalya Valiliği İl Müftülüğü tarafından Kaş Kaymakamlığı’na iletildi. Kaş İlçe Müftülüğü de raporlu olan İmam Tüzer’in ihraç kararını Pınarbaşı Muhtarlığı’na tebellüğ etti. Pınarbaşı İmamı Ahmet Muhsin Tüzer, kurduğu Rock Müziği Grubu ile ilk konserini 10 Ağustos 2013 tarihinde Kaş İlçesi’nde vermişti. Daha sonra Antalya’nın Finike, İstanbul’un Beşiktaş, Antalya Merkez Cam Piramit ve Kaş’a bağlı Kalkan Mahallesi’nde birer konser vermişti. Yurt dışında 23 Nisan 2014 ve 2 Ekim 2014 tarihilerinde Amerika’nın New Yor şehrinde ve 2016 yılının 1-2 ve 3 Nisan günlerinde Portekiz’in Porto şehrinde konserler vermişti. İmam Tüzer, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 8 Eylül 2016 tarihinde imamlık görevinden alınarak Balıkesir’in Karesi İlçesi Müftülüğü’ne memur olarak verilmişti. Tüzer, Antalya Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak yürütmeyi durdurma almış ve görevine iade edilmişti. Diyanet İşleri başkanlığı tarafından çeşitli soruşturmalar açılmış ve iki uyarı iki de kınama cezası almıştı.
  Görevden alınması ile ilgili olarak bir açıklama yapan İmam Tüzer yaptığı konuşmada” 1990 yılında başlayan imamlık hayatımın her safasında kendim olmaya gayret ettim. Bir imamın başarılı olmasının en önemli koşulunun kültür, sanat, edebiyat, şiir, felsefe, tiyatro ve müzikle ilgilenmesi olduğuna inandım. İmamlık hayatım boyunca her kesimden insana ışık ve rehber oldum. Onlara dinimizin kutsalalrını sevdirdim. Gerçekleştirdiğim işlerle, yaptığım müzikle, yaşama geçirdiğim projelerle bir imam olarak kamuoyunda ve dünyada ses yarattım. Dünya basınının ilgi odağı oldum. İslam dininin farklı yönlerini tüm dünyaya duyurdum. 1997 yılında İstanbul Yerebatan Camisi’nde müezzinlik yaparken Romen vatandaşı ve Hıristiyan olan eşim Oana Mara Tüzer ile evlendim. İslam dinine mensup bir imam ile Hırıstiyan eşinin yaşamı tüm dünyanın ilgi odağı oldu. 3 yıl sonra eşim kendi isteği ile Müslüman oldu. İmam sadece camide değil, cami dışında da önderdir, eğitmendir ilkesinden yola çıkarak her kesimden yabancıya da İslamı anlattım.  Müzikle insanları camiye, İslam’a davet ettim. Bu aşamalarda ölüm tehditleri aldım. Ama gençleri aydınlattım. Onlara ışık olmaya çalıştım. Müzik yaparkende asıl görevimi aksatmadım. Kaş İlçesi’nde konser verirken yatsı namazını kıldırıp konsere gittim. Verdiğim konserleri izin alarak yaptım. Başkanlığın görevden alma yazısında istinat edilen suçların hiçbirini işlemedim. Bu aşamadan sonra yapacağım mahkemeye başvurarak bu kararın yanlışlığını hukuk yoluyla ispat etmek” dedi.
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim