KAŞLI ROKÇU İMAM İKİ YIL SONRA TEKRAR SAHNEDE

Yaptığı müzik nedeniyle Türkiye’de  adı “Rokçu İmam”, yurt dışında “ Rock N İmam”   olarak adlandırılan Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Pınarbaşı Mahallesi İmamı Ahmet Muhsin Tüzer, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği konserde,  iki yıl sonra tekrar sahneye çıktı. Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda açıkm havada  verdiği konserle, Kaşlılar’ı ve gençleri çoşturdu. Rokçu İmam Tüzer, en son konserini 1 -2 -3 Nisan 2016 yılında, üç gün arka arkaya  Portekiz’in başkenti Lizbon’da vermişti.  Rokçu İmam Ahmet Muhsin Tüzer’in, Kaş Meydanı’nda verdiği konseri,  Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş’ta tatil yapan, yerleşik yaşayan yabancılar ve Kaşlılar izledi. Rokçu İmam Tüzer’e, konserinde Grup Turkuaz eşlik etti. Elekro gitarda Celal Şahin, bas gitarda Muratcan Balçık, bağlamada Yusu Balkıç, davulda Hikmet Güzey, neyde Hesna Mestanlar eşlik etti.  Tüzer, konserine Değme Benim Damlı Yaslı Gönlüme türküsü ile başladı. Ardından Gönül, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Gel Gör Beni Aşk Neyledi, Ah Yalan Dünya, Islak Islak, Gündüz Gece, Yollarda Bulurum Seni, Sevenler Ağlarmış, Endamın Yeter, Kara Sevda parçaları ile devam etti. Ben de Özledim şarkısı ile bitirdi. Rokçu İmamın  türkülerine ve şarkılarına gençler ve Kaşlılar eşlik etti. Konser boyunca coşku ile alkışladılar.

 Konser sonunda Rokçu İmam Ahmet Muhsin Tüzer’e çiçek vererek teşekkür eden Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren yaptığı konuşmada”Ahmet Muhsin Tüzer, Kaş’tan yetişen önemli bir değer. Bugün bizi Aşık Veysel, Neşet Ertaş, Cem Karaca, Barış Mano ile buluşturdu. Geçmişe yolculuk yaptırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz “dedi.

   Rockçu İmam Tüzer de Müdür Ali Evren’e teşekkür ederek  yapyığı kısa konuşmada”Memleketimde sevenlerimle tekrar bir arada olmaktan çok mutluyum” dedi.

   Ahmet Muhsin Tüzer; 10 Ağustos 2013 tarihinde Kaş Limanı’nda verdiği Rock Konseri ile adını duyurmuş, bu nedenle de adı Rokçu İmam olarak adlandırmaya başlamıştı. Ardından ikisi Amerika’da, biri Portekiz’de üç yurt dışı konseri, beş de yurt içinde konser vermişti. Yaptığı müzik nedeniyle, dünyanın ilgi odağı olmuş, birçok yabancı televizyon ve ajans, Kaş’ın Pınarbaşı Mahallesi’ne gelerek kendisi ile röpörtaj yapmıştı. Diyanet İşleri başkanlığı hakkında soruşturmalar açmış ve görev yeri değişikliği ile Balıkesir’in Karesi İlçesi Müftülüğü’ne memur olarak atanmıştı. Ancak karar Antalya Bölge İdare Mahkemesi’nce iptal edilmiş ve İmam Tüzer görevine iade edilmişti. Bir üst mahkemeye Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı itiraz da rededilmişti.
 
 
Editör: TE Bilisim