Kaş ilçesinde yaptığı müzik dolayısıyla 'Rockçı İmam' adıyla tanınan Ahmet Muhsin Tüzer, bir prodüksiyon şirketiyle 5 yıllık sözleşme imzalayarak, profesyonel müzik yaşamına atıldı.
Kamuoyunda yaptığı müzik nedeniyle Rockçu İmam olarak tanınan, Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Pınarbaşı Mahallesi eski İmamı Ahmet Muhsin Tüzer, profesyönel müzik yaşamına atılıyor. Müzik yaşamına yaşamına profesyönel olarak devam etme kararı alan Tüzer, Uras Prodüksiyon adlı müzik şirketi ile beş yıllık anlaşma yaptı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Kurulu kararıyla 2018 yılının Ağustos ayında meslekten ihraç edilen Tüzer, göreve dönme için açtığı dava sürerken, yeni bir karar aldı. Müzik yaşamına profesyönel olarak devam etmeye karar verdi. Uras Prodüksiyon sahibi Gökhan Yıldırım ile bir araya gelerek beş yıllık bir sözleşme imzaladı. Antalya’nın Kaş İlçesi Pınarbaşı Mahallesi’nde imamlık yaparken 2013 yılında Kramp Grubu’nun gitaristi Doğan Sakin’le Firock adlı bir müzik kurarak, rock ile tasavvuf müziğini birleştirerek Kaş’ta verdiği ilk rock konseri ile ulusal ve dünya basının ilgi odağı olmuştu. 2013 yılında ilk single parçası Mevla’ya Gel’i tamamlayarak müzik dünyası ile paylaşmıştı. Daha sonra yurt içinde İstanbul, Antalya, Kaş ve Finike ilçelerinde konserler vermişti. Yurt dışında iki kez ABD’de, bir kez de  Porekiz’de üç gün üst üste konserler vermişti. İlk uluslararası albümü, Newyork’ta İmportant Records atarafından çıkarıldı.  Yaptığı müzik nedeniyle, imamlık görevinden alınarak Balıkesir iline memur olarak atandı. Ancak mahkeme kararıyla görevine döndü. Bu kez de hakkında açılan soruşturmalar nedeniyle meslekten ihraç edildi.
Hakkında verilen meslekten ihraç kararına karşı göreve dönmek için dava açan İmam Ahmet Muhsin Tüzer yaptığı konuşmada” Firock Grubu ile birlikte Anadolu ve İslami Rock tarzıyla kendi bestelerimi, türküleri, Anadolu rock efsanelerini, ilahilerimizi kasidelerle sentezleyerek farklı ve sıra dışı bir müzik ortaya koydum. 2013 yılında başladığım müzik yolculuğumda çok zorlu süreçlerden geçtim. Çok değişik olaylar yaşadım. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir din görevlisi, bir imamı olarak dünya çapında ses getiren bir misyon ortaya koydum.  Ülkemizin ve ülkemizin değerlerinin tanıtılmasında, sevdirilmesinde çok önemli bir hizmet yaptığıma inanıyorum. Bu aşamadan sonra müziğimle ön planda olmak istiyorum. Bu nedenle Uras Prodüksiyon’la beş yıllık bir anlaşma yaptım.Kendi öz değerlerimizle, müziğimizle, batı müziğini, evrensel müziği sentezleyerek ilerleyeceğiz. Ben ülkemin değerlerini sevdiren, ülkemi tanıtan bir gönül elçisiyim. Çok yakında dünyada ses getireceğine inandığımız, şu ana kadar yapılmamış sıra dışı bir single çalışmaya imza atacağız” dedi.
 
Editör: TE Bilisim