KAŞLI VE DEMRELİ 3 KADIN SANATÇININ ÜÇ LİKYALI KADIN SERGİSİ KAŞ’TA AÇILDI
   Kaş ve Demre ilçesinde yaşamını sürdüren ve arkadaş olan sanatçılar Hatice Boztepe, Tine Spieker ve Uta Turgay'ın yaptığı eserlerden oluşan 'Üç Likyalı Kadın' sergisi Kaş’ta açıldı.
   Antalya’nın Demre İlçesi’ne bağlı tarihi adıyla Simena Antik Kenti’nde yaşamın sürdüren fotoğraf sanatçısı Hatice Boztepe, Kaş’ta yaşamını sürdüren Tine Spieker ve Uta Turgay adlı üç bayan arkadaşın “Üç Likyalı Kadın” adlı sergileri, Antalya’nın Kaş İlçesi’ndeki Kaş Kültürevi’nde açıldı. Serginin açılışına üç sanatçının dostları, Kaş’ta yaşayan yabancı ve yerli sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Serginin açılışında üç arkadaş adına bir konuşma yapan fotoğraf sanatçısı Hatice Boztepe yaptığı konuşmada”Biz üç arkadaş uzun yıllardır Likya topraklarında yaşamımızı sürdürüyoruz. Ben  21 yıldır Simena Antik Kenti’de yaşıyorum. Tine Spieker 20 yıldır Simena Antik Kenti’nde yaşıyor. 20 yıldır resim yapıyor. Yurt dışında sergiler açıyor. Uta Turgay 13 yıldır Kaş’ta yaşamını sürdürüyor. İki arkadaşımızda bu bölgeye ilk gelişlerinde Likya’ya aşık oldular. Burada yaşamaya karar verdiler. Üçümüzün ortak yönü sanatçıyız. Likya aşığıyız. Sanat üretiyoruz. Yaptığımız sanat dalları dışında, ortak olarak şişe kaplama sanatı ile ortaya koyduğumuz eserleri burada sergiliyoruz. Sergimizde kendi sanat dalları dışımızda 78 tane şişe kaplama ve boyama eseri var. Teknik olarak “Papier Mache” , boya akrilik kullandık. Bu farklı sergi ile, arkadaşlarımla birlikte Kaş’ın sanat yaşamına bir farklılık getirmek istedik. Bu sergi üçümüzün ilk kez açtığı ortak sergi”dedi.
   Sergide 78 şişe eserinin yanında Hatice Boztepe’nin 5 adet mokro çalışmadan oluşan fotoğrafı, Uta Turgay’ın akrilik tekniğinde 3 tablosu ve Tine Spieker’in ipek üzerine aliminyum ve papier mache tekniğinde yapılmış 4 tablosu yer alıyor. Sergi 10 gün açık kalacak.
 
Editör: TE Bilisim