Kaş ilçenin saygı değer ve önemli hayırsever, iş insanı, esnaf olmak üzere Kaş’la özleşmiş birçok değerli insanları bir bir kaybediyor. İlk olarak ilçede uzun yıllar Verem Sıtma Savaş şefliği yapmış, emekli, arzuhalcilik,  uzun yıllar Kaş İlçe Türk Hava Kurumu İlçe Başkanlığı yapan,  turistik otel işletmeciliği de yapan hayırsever iş insanı Durali Kolak, Kaşın en eski esnaflarından hayırsever iş insanı 96 yaşında İbrahim Gökçe, Kaş’ın İlk oto ustalarından ve Tofaş Servisi İşletmecisi  55 yaşında olan Abdullah Öztürk, MHP Kaş İlçe Başkanı Cemil Kolak’ın babası Kadir Kolak 55 yaşında vefat etti. Kaş Belediyesi Temizlik İşlerinden emekli ve bir ara Kaş Aydın Haber Gazetesi dağıtıcılığı da yapan 60 yaşında Salih Ateş kılınan cenaze namazlarının ardından Kaş Merkez Mezarlığına defnedildiler.  
MHP KAŞ İLÇE BAŞKANI CEMİL KOLAK'IN BABASI KADİR KOLAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
MHP Kaş ilçe Başkanı Cemil Kolak'ın babası Kadir Kolak vefat etti. Merhum Kolak'ın cenaze namazına, MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, il yönetim kurulu üyeleri, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş eski belediye Başkanları Halil Kocaer, Emin Erdem, Abdullah Gültekin, siyasi parti ilçe başkanları, yakınları ve partililer katıldı.  Kaş Merkez Süleyman Çavuş Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Kaş Merkez Mezarlığına defnedildi.
ŞEF AMCA DURALİ KOLAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
 Kaş Esnaflarından Kaş İlçesinde uzun süredir Verem Sıtma Savaş Şefliği yapmış bulunan Şef lakaplı Durali Kolak son yolculuğuna uğurlandı. Aslen Kaş İlçesine bağlı Yeniköy Mahallesinde doğan Durali Kolak 1939 doğumlu ve ikisi kız biri oğlan olmak üzere üç çocuk babasıydı. Uzun yıllar Sıtma Savaş Şefliği yanında, Türk Hava Kurumu Kaş Şube Başkanlığı da yapan Durali Kolak amcamız aynı zamanda çeşitli derneklerde yönetim Kurulu üyeliği ve arzuhalcilikte yapıyordu. Aynı zamanda Kaş İlçesindeki dini bayramlarda ve mevlitlerde etkinliklere de katılarak Diyayet İşlerinin ve Müftülüğün yapmakla yükümlü etkinliklerinde fahri din adamı olarak toplumsal görevini yerine getiren şef amcamız aynı zamanda Kale ve Payam Otelin sahibi olarak ta turizm ile uğraşmaktaydı.İstanbul İlinde iki yılı aşkındır tedavi gören ‘’Şef Amca’’ olarak ta bilinen Durali Kolak geçtiğimiz günlerde cenazesi tedavi gördüğü İstanbul İlinden getirtilerek son yolculuğuna uğurlanarak Kaş Yüzbaşı Fehmi Sokullu Mezarlığına defnedildi.
 KAŞ 96 YAŞINDA VEFAR EDEN HAYIRSEVER GÖKÇE AMCASINI KAYBETTİ.
Bugünlerde Gökcelerin atasi ve değerli büyüğü Gökçe Lakaplı olarakta bilinen 96 yaşında olan ve Kaş’ın en yaşlılarından olan İbrahim Gökçe Amcasını kaybetti.  Kısaca özetlemek gerekirse bizlerin en yaşlısı ve atası sayılan İbrahim Gökçe Amcamız kendi kurallarıyla yaşadı ve onurlu yaşadı.  Zaman zaman kendisi hakkında espri yapılsada kimse onun yaptıklarını asla yadsıyamaz. Kaş İlçesinde yaşayan ve hayırsever olacakta bilinen İbrahim Gökçe Amcasını kaybetti. Aslen Kaş İlçesinin Gökçeören Köyünde doğan Gökçe lakaplı olarakta bilinen İbrahim Gökçe 1926 doğumlu olup Kaşın yaşayan en yaşlı çınarlarındandı. 96 yaşında vefat eden İbrahim Amcamız uzun süren hayatına birçok ilkleri sığdıran Kaşın renkli simalarındandı. Evli ve 4 çocuk, 11 toruna sahipti. Kaşın aynı zamanda ilk marangozlarından olan ve Kaşı Cam ile tanıştıran Gökçe Amca 1950'li yılların ortalarında Kaşa elinde keser ve bıçkısı ile inen İbrahim Gökçe uzun yıllar tek başına hizarı ile Kaş ve çevresindeki evlerin kapı pencere ve doğrama işlerini yaparak iş hayatına atıldı. Sonrasında 1970 yıllarda Cumhuriyet Halk Partisinden seçilerek Kaş Belediye Meclisinde iki dönem Meclis Üyeliği yaptı. Kendisi 1930’lu yıllarda köyde okul olmadığından ve İlkokula gidemediğini daha sonra askerde zekiliğiyle okuma ve yazmayı öğrenmiş. Gökçeören köyünden Kaşa inerek şehir yaşamını seçmiş. Hatta ilkleri hayatına sığdıran Amcamız o yıllarda Kaş ilçesine bir gün gecikme ile az sayıda gelen gazeteyi her gün giderek bayiden alır ve tüm sayfalarını yutarcasına okurdu. Kendisi Kaş İlçesinde az sayıda okuru bulunan Cumhuriyet Gazetesinin değişmez abonesiydi. Çok kısa sürede Kaşın Aydın entelektüelleri arasına girmeyi başaran Gökçe amcamız nevi şahsına münhasır bir insandı. Lider vasıflı ama bir o kadarda kibirli ve kendini beğenenlerdendi. Disiplinliydi ve kendisine özgü katı kuralları vardı. Azimliydi.
 Çok yaşadı ve çok çalıştı.  Evlatları onun yaptıklarını yapamadı. En çok üzüldüğü çok istediği evlatlarının yüksek tahsil yapamamasıydı. Son yıllarında birikimlerinin bir kısmını hayır işlerine ayırarak Kaş halkının kullanımına sunulmak üzere Kaş Belediyesine iki Cenaze Arabası ile bir Ambulans bağışlamasıydı.  Bu örnek davranışıyle büyük takdir toplayarak bir ilkleri daha yapmış oldu. Gökçe Amcamız her zaman kendine özgü dik duruşunu hiç kaybetmeden yaşadı ve nihayetinde ahirete göç etti. Kimseye muhtaç olmadan yaşamayı isterdi.  Nihayetinde öylede oldu. Son günlerinde talihsiz bir kaza sonucu merdivenden düşmesi sonucu kalça kemiği kırılması sonucu hastaneye kaldırılmıştı. Ancak sonrasında daha fazlası rahatsızlığa dayanamadan ve kimseye muhtaç olmadan sevenlerini üzerek hayata veda etti. Gökçe Amcamız kendine özgü dik duruşunla, örnek davranışınla ve yaşantınla seni unutmayacağız. Mekanın cennet ruhun şad olsun...
Kaş Aydın Haber Gazetesi ailesi olarak aramızdan ayırılan merhumlara Allah'tan rahmet,  ailelerine, akrabalarına  ve sevenlerine başsağlığı dileriz.
 
 
Editör: TE Bilisim