Kaş İlçesi'nde Kızılay tarafından düzenlenen 4 günlük kampanya kapsamında 526 ünite kan bağışı toplandı.

    Türk Kızılay’ı Batı Akdeniz kan Merkezi’ne bağlı Kızılay Antalya Kan Merkezi, Antalya’nın Kaş İlçesi’nde dört gün süren kan bağışı kampanyası düzenledi. Kampanya 2 gün Kaş merkez’de, bir gün Kalkan, bir günde Kınık Mahallesi’nde yapıldı.

     Antalya Kızılay Kan Merkezi, Dr. Veysi Aldemir  başkanlığında 7 kişilik ekip ve kan bağışı otobüsü ile Kaş’a geldi. İlk gün Kaş Merkez’de 113 ünite, ikinci gün yine Kaş Merkez’de 92 ünite olmak üzere toplam 205 ünite kan toplandı. Üçüncü gün Kalkan Mahallesi’nde 141 ünite,  dördüncü gün Kınık Mahallesi’nde  180  ünite kan bağışı toplandı. Kızılay Kan Merkezi görevlileri, dört günde Kaş ve çevresinden toplam  526  ünite kan bağışı toplandı.

   Kaş’ta dört gün süren kan bağışı kampanyası ile ilgili olarak Antalya Kızılay Kan Merkezi Doktoru Veysi Aldemir yaptığı konuşmada”Kaş’ta çok güzel bir havada, dört gün süren kan bağışı kampanyasında toplam 526   ünite kan bağışı topladık. Kaşlılar kan bağışı konusunda gerçekten çok duyarlı. Dört günde toplanan  526 ünite kan bağışı, bunun en güzel kanıtı.  Kınık Mahallesi’nde bir günde toplanan 180   ünite kan bağışı, bölgedeki bir günde toplanan tüm zamanların kan bağışı rekoru.  Bir ünite kan bağışı, yeri geldiği zaman bir can demektir. Bugün vereceğiniz bir ünite kan, bir gün size veya bir yakınınıza bir can olarak geri dönebilir. Bu nedenle, kan bağışı konusunda tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum. 18- 65 yaş arasındaki kadınlar dört ayda bir kez, erkekler üç ayda bir kez kan bağışında bulunabilir”  dedi.
 
  
 
Editör: TE Bilisim