Türk Kızılay'ı Batı Akdeniz Kan Merkezi'ne bağlı Kızılay Antalya Kan Merkezi, Kaş ilçesinde dört gün süren kan bağışı kampanyası düzenledi. Kampanya 2 gün Kaş merkezde, bir gün Kalkan, bir gün de Kınık mahallesinde yapıldı. Kızılay Kan Merkezi, dört gün süren kampanyada 351 ünite kan topladı.
Antalya Kızılay Kan Merkezi, Özkan Çobanoğlu başkanlığında 7 kişilik ekip ve kan bağışı otobüsü ile Kaş'a geldi. Kaş Yat Limanı'nda birinci gün 87 ünite, ikinci gün 80 ünite olmak üzere toplam 167 ünite kan toplandı. Üçüncü gün Kalkan Mahallesi'nde 87 ünite, dördüncü gün Kınık Mahallesi'nde 97 ünite kan bağışı toplandı. Kızılay Kan Merkezi görevlileri, dört günde Kaş merkez ve Kalkan ve Kınık mahallelerinde toplam 351 ünite kan bağışı topladı. Üç ay önceki kampanyada dört günde 304 üninte kan bağışı toplanmıştı.
Antalya Kızılay Kan Merkezi doktoru Özkan Çobanoğlu, "Kaşlılar kan bağışı konusunda çok duyarlı. Koronavirüs sürecinin ardından dört günde 351 ünite kan bağışı bizim için çok önemli. Kaşlılara çok teşekkür ediyoruz. Üç ay önceki kampanyada 304 ünite kan bağışı toplamıştık. Aradaki artış bizi çok mutlu etti. Dört günde toplanan 351 ünite kanın tamamı acil vakalarda Kızılay'ın stoklarında bulundurulabilecek kan. Her bir ünite kan çok değerli" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim