Kaşlılar “Zeytinime Dokunma” dedi
    Kaş Emek ve Demokrasi Platformu 14 Mart Pazartesi günü saat 17:30’da Maden Yönetmeliği Değişikliğine Karşı “Zeytinime Dokunma” basın açıklaması yapmak için Kaş İlçe Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. İş bırakan Kaş sağlık emekçileri de destek verdi.
  Antalya’nın Kaş İlçesi’nde Kaş Emek ve Demokrasi Platformu altında bir araya gelen siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları, bir araya gelerek zeytinlikler hakkında çıkarılan yönetmeliği bir basın açıklaması ile protesto etti. Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına, aralarında Kaş CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, Kaş CHP Kadın Kolları Başkanı Hacer Bilgiç, Kaş Belediye Meclisi Üyesi Meral Çiyan Şenerdi, sendika ve bazı siyasi parti temsilcileri, Kaş Kadın Platformu, Kaş Çevre Platformu üyeleri ve Kaşlar katıldı. Basın açıklamasına katılanlar, ellerinde “Doğada inat ediyoruz”, “ Kaş böyle Gg voyn”, “Taşımıza, dağımıza, doğamıza dokunma”, “Yaşamayı öyle ciddiye alacaksın ki, yetmişinde bile zeytin dikeceksin”, “Herkese ritim ama kimseye ait değilim; ben zeytin ağacıyım” gibi pankartlar taşıdı.
   Ortak basın bildirisini Zühra Hululu okudu. Yapılan basın açıklamasında”Zeytinlik alanlarımız, 1 Mart 2022 tarihinde yayımlanan “Maden Yönetmenliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmenlik’le taş, mermer ve kömür gibi her türlü madencilik faaliyetine açılmış bulunmaktadır.  Oysa bu tepeden inme değişiklikle, maden şirketlerin çıkarına, zeytinlik alanlarının yok edilmesinin önünü açmıştır. Oysa mevcut Zeytincilik Yasası, sadece zeytinlik alanı değil, çevresinde de zeytinliklere zarar verici her türlü faaliyeti yasaklar. Zeytinlik sahaları ve 3 kilometre çevresinde zeytinyağı fabrikası hariç her türlü faaliyeti yasaklar. Bu kanun hiçbir şekilde değiştirilemez. Bu yönetmenlik akıl ve bilim dışıdır. Bizler temiz enerjiden yanayız. Petrol, kömür tüketimine karşı rüzgar ve güneş enerjisinin kullanılmasından yanayız.  Kaş’ta zeytinlik alanlarımızın yok edilmesini, Kaş köylüsünün maden, taş ve kömür uğruna mağdur edilmesini istemiyoruz. Kaş’ta maden şirketlerine, enerji şirketlerine verilecek bir tek zeytin ağacımız yok. Çünkü bu zeytin ağaçları geleceğimizdir”dedi.
Kaş Cumhuriyet Meydanı’ndaki basın açıklaması herhangi bir olaya rastlanılmadan sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim