TÜRK Kızılayı Batı Akdeniz Kan Merkezi'ne bağlı Kızılay Antalya Kan Merkezi, Kaş'ta 4 gün süren kampanya düzenledi. 2 gün Kaş merkezde, bir gün Kalkan, bir gün de Kınık Mahallesi'nde yapılan kampanya kapsamında bölgede ilk kez kök hücre bağışı da alındı.
Dr. Gökhan Muğlalı başkanlığında 7 kişilik Kızılay ekibi kan bağış otobüsüyle Kaş'a geldi. Kaş Yat Limanı'nda birinci gün 86 ünite, ikinci gün 91 ünite olmak üzere toplam 177 ünite kan toplandı. Üçüncü gün Kalkan Mahallesi'nde 118 ünite, dördüncü gün Kınık Mahallesi'nde 147 ünite kan bağışı toplandı. Kızılay Kan Merkezi görevlileri 4 günde Kaş ve çevresinde toplam 442 ünite kan bağışı topladı. Bölgede ilk kez uygulanan kök hücre bağışı da büyük ilgi gördü. Birinci gün 43, ikinci gün 45, üçüncü gün 65 ve dördüncü günde 60 olmak üzere toplam 213 kişi kök hücre bağışında bulundu.
Dr. Gökhan Muğlalı, "Kaşlılar kan bağışı konusunda gerçekten çok duyarlı. Koronavirüs sürecinde, insanların evinden çıkmadığı bir dönemde, dört günde 442 ünite kan bağışı çok büyük bir rakam. Bu süreçte bir rekor. Kaşlılara çok teşekkür ediyoruz. Özellikle Kınık Mahalle'mizde koronavirüs sürecine, seralarda çalışma mevsimi olmasına rağmen bir günde toplanan 147 ünite kan rekor sayılabilecek bir rakam. Kınık Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarımız ekip olarak özel teşekkür ediyoruz. Seralardan çıkıp gelerek kan bağışında bulundular. İçinde bulunduğumuz süreçte daha çok kana ihtiyacımız var. Bu süreçte kan vermekten korkulmamalı. Biz koronavirüse karşı tüm tedbirleri alıyoruz. Bugün vereceğiniz bir ünite kan, bir gün size veya bir yakınınıza bir can olarak geri dönebilir. Binlerce insan ülkemizde ve dünyada zaman zaman bir ünite kan bulunamadığı için yaşamını kaybediyor. Bu nedenle kan bağışı konusunda tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum. Kan ver, sağlıklı ol, bir yaşam kurtar. 18- 65 yaş arasındaki kadınlar dört ayda bir kez, erkekler üç ayda bir kez kan bağışında bulunabilir. Ben bu yaş kurallarına uyan ve sağlıklı olan tüm vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya çağırıyorum" dedi.
Bölgede kök hücre bağışı kampanyası da düzenlediklerini aktaran Dr. Gökhan Muğlalı, "İlk kez olmasına rağmen 213 kişi kök hücre bağışı için numune verdi. Bu numuneler Sağlık Bakanlığı'na gönderilecek. Bu bağışlar için özellikle lösemili çocuklarımız için bağışçılarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim