KAŞ’TA 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Antalya’nın Kaş İlçesi’nde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, CHP, Eğitim –Sen, Eğitim – İş ve bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımı ve organizasyonu ile tam bir şölen havasında kutlandı. Kaş’taki kutlamalara, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, CHP Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, CHP Demre İlçe Başkanı Mustafa Caner, CHP Korkuteli İlçe Başkanı Mehmet Küçükkavukçu, Eğitim – Sen Kaş, Finike, Demre, Kumluca Temsilcilikleri, Eğitim – İş, Kaş, Demre, Finike ve Fethiye temsicilikleri, CHP Kaş, Demre, Kumluca, Finike İlçe Örgütleri, HDP Kaş İlçe Örgütü, Finike SES, Finike Tüm Emekliler Sendikası, Kaş Kadın Dayanışma Platformu, Kaş Çevre Platformu, Haziran Hareketi üyeleri ve Kaşlı vatandaşlardan oluşan yaklaşık 700 kişi  katıldı.  Kutlamaya katılanlar, Kaş Yat Limanı girişinde toplandı. Katılımcılar, kortej halinde, ellerinde pankartlarla, sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Yürüyüş kolu, yol kıyısında bulunan inşaatta çalışan işçileri alkışladı.  Kortej halindeki yürüyüş, Kaş 15 Temmuz Meydanı’nda sona erdi. 15 Temmuz Meydanı’nda kutlamalar daTertip Komitesi adına bir konuşma yapan Kaş Eğitim –Sen Temsilcisi Önder Saraç yaptığı konuşmada” Alanlardan, sokaklardan aldığımız güçle, baş eğmemenin, direnmenin onuruyla hepinizi selamlıyorum. 1 Mayıs bir bayram günüdür. Hayır, 1 Mayıs bayram günü değil. Kavga günüdür. Mücadele günüdür. Özgür ve demokratik bir ülke düşünün çelikleşmiş ifadesidir. 1 Mayıs, ezilenlerin ve emekçilerin emperyalizme karşı en öfkeli olduğu gündür. Birlik, dayanışma ve mücadele değerlerimizin en kenetlendiği gündür” dedi.

 CHP Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş da yaptığı konuşmada” Gün, dostluk, barış, sevgi ve dayanışma günüdür. Ülkemizi karanlık emellerine alet etmek isteyenlere her türlü zorbalığa karşı durmsa günüdür. 1 Mayıs, alınteri ve göznuru ile ekmeğini kazanan işçinin olduğu kadar, ülkesinin geleceği için mücadele eden yurttaşların da bayramıdır.. Tüm emekçilerin ve yurtseverlerin, birlik, mücadele ve dayanışma günü kutlu olsun”diye konuştu.

Kaş Çevre Platformu adına konuşan Meral Çiyan Şenerdi ise yaptığı konuşmada” Emeği ile yaşayanları, doğal çevreyi ve yaşamı korumak, sürdürmek için emek verenleri saygıyla selamlıyoruz. Son yıllarda Kaş’ın doğası ve tarihi varlıkları gözle görülür biçimde tahrip ediliyor. Ortak varlıklarımızı, kamu adına ve yararına koruması gereken kamu otoritesi, çıkardığı yasa, yönetmelik ve kararlarla, ya tahribatın önünü açıyor veya yaptırım uygulamayarak tahtibata göz yumuyor. Koruma sözcüğü geçirilerek yapılan bazı projelerin arkasında büyük rant hesapları var. Kaş her zaman ana yolların uzağında olmanın avantajıyla, doğası nisbeten korunmuş, ana geçimi turizmden sağlayan küçük, eşsiz bir Ak deniz kasabasıydı. Ancak son yıllarda bu özelliği hızla kaybolmaktadır. Kaş’ın doğal güzelliklerine yönelik bu çok yönlü saldırılara karşı bir avuç duyarlı yurttaş ve kuruluş, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneğinin öncülüğünde hukuk yoluyla mücadele vermektedir. Mücadele çok büyük ve zorlu, ama hiç yılmıyoruz. Kaş’ı güzellikleriyle dayanışmayla korumaya kararlıyız.  Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde Kaş’ta sürdürülebilir yaşam, sürdürülebilir turizm için herkesi emek vermeye, dayanışmaya davet ediyoruz ve hep birlikte şöyle haykırıyoruz; Kaş için mücadeleye devam” dedi.

  Konuşmalarına ardından, alanda konser verildi. Halaylar çekildi. Hep birlikte sloganlar atıldı. Kutlamalar sırasında, Kaş Emniyet Müdürlüğü ve çevre ilçelerden gelen polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Kutlamalar, hiçbir sorun yaşanmadan akşam saatlerine kadar devam etti
Editör: TE Bilisim