Antalya’nın Kaş İlçesinde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü Törenler ile kutlandı. İlk Tören Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törende ilk olarak Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı Çelenkleri konuldu. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile göndere Türk Bayrağı çekildi. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı ve  şiirler okundu.
 
Törene Demre Kaymakamı ve Kaş Kaymakam vekili Murat Uz, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Erçin Birsen, Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Büyüközer, Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, Emniyet Müdürü Orhan Tezcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan,Şehit Aileleri ve Gaziler,Kamu Kurumlarının Amirleri, okul müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 
Tören’in ikinci bölümünde ise Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Osmanlı Salonunda Anma Programı gerçekleştirildi. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşma Kaş İlçe Müftüsü Ahmet Bayer tarafından yapıldı. Bayer konuşmasında ; “ Çanakkale de bir metre kareye altı bin mermi düşmüştür. Her iki taraftan yaklaşık 500 bin insan hayatını kaybetmiştir. Eğer biz bu gün biz Türkiye Cumhuriyeti Devletimize vatanımıza sahipsek bu vatan toprağında kefensiz yatan binlerce şehidimize borçlu olduğumuzu, hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini düşünüyorum.Çanakkale yok olmaya mahkum edilen bir milletin dirilişidir.Allahın rızasını kazanmak için yola çıkanlar, asla mahçup olmazlar.Türk milletinin yok olmaya karşı haykırışıdır Çanakkale.Bu duygular ile  Tüm şehitlerimizi rahmet ile anıyorum.” Dedi.
 
 
Konuşmanın ardında öğrenciler tarafından şiirler okundu. Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11’inci sınıf  öğrencileri tarafından Tarih Öğretmeni Havva Yeğenoğlu ve Müzik Öğretmeni Zümrüt Ziynetim Kaçar Eşliğinde “ Çanakkale Oratoryosu “ Sinevizyon gösterimi ile seslendirildi.Törenin son bölümünde Kamposizyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve Şehit Ailelerine hediyeleri Kaş Kaymakam Vekili Demre Kaymakamı Murat Uz, Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Erçin Birsen, Belediye Başkanı Halil Kocaer tarafından takdim edildi.


 
 
Editör: TE Bilisim