Kaş ilçesinde Kaş Yörük Türkmen Derneği tarafından bu yıl 2. Kaş Yörük Türkmen Şenliği 2 Eylül Pazar günü  düzenlenecek.
Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, Kaş Yörük Türkmen Derneği tarafından bu yıl “2. Kaş Yörük Türkmen Şenliği” 2 Eylül Pazar günü  Kaş’ın Bezirgan Yaylasında düzenlenecek. 2. Kaş Yörük Türkmen Şenliği, geçtiğimiz aya yaşamını yitiren Denizlili UNESCO tarafından  “İnsan Hazinesi Kültür Mirası Taşıyıcısı” olarak ilan edilen üç telli sanatçısı Hayri dev anısına düzenlenecek. Kaş’a bağlı Bezirgan Yaylası’nda Kaş  Yörük Türkmen Derneği tarafından  2 Eylül Pazar günü düzenlenecek olan şenliğe, Kaş Kaymakamlığı, Kaş belediyesi, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO), Kaş Ziraat Odası, Kaş Esnaf Odası ve Bezirgan Mahallesi Muhtarlığı destek veriyor. Şenlik kapsamında temsili yörük göçü canlandırılacak. Katılımcılara yöresel yemekler ikram edilecek. Kumluca Diriliş Ertuğrul Ekibi bir gösteri yapacak. Fethiye Güzel Sanatlar Derneği ekibi eşliğinde, bölgesel ve yerel sanatçılar Enver Çatal, Ali Tunç ve kendisi  Bezirganlı olan halk müziği sanatçısı Hasan Kalkan birer konser verecek. Kaşlı üç telli ustası Osman Kırca yörük türkülerini çalıp söyleyecek.
   Şenlikle ilgili olarak Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır yaptığı konuşmada”Bezirgan Yaylası, Likya Dönemi’nin ticaret merkezi. Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde yörük kültürünün yaşadığı, yaşatıldığı bir yayla. Yörük yurdu. Yörük kültürünü yaşatmak, gelecek kuşaklara taşımak için geçen yıl ilk kez Bezirgan Yaylası’nde düzenlediğimiz şenliğimizi bu yıl yine Bezirgan Yaylası’nda düzenliyoruz. Bu yıl ki şenliğimizi geçtiğimiz ay kaybettiğimiz üç tellinin büyük ustası, UNESCO tarafından “İnsan Hazinesi Kültür Mirası Taşıyıcısı” olarak ilan edilen Hayri Dev’in anısına düzenliyoruz. Büyük ustayı bölge halkına da tanıtacağız. Gelecek kuşaklara aktaracağız.  Bölge halkımızı  2Eylül Pazar günü düzenleyeceğimiz şenliğimize davet ediyoruz”  dedi.
    
 
Editör: TE Bilisim