KAŞ’TA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK  VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
 
Antalya’nın   Kaş İlçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik  ve Çocuk Bayramı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen  törenlerle coşkuyla kutlandı.
 
Törene Demre Kaymakamı ve Kaş Kaymakam Vekili Murat Uz, Cumhuriyet Savcısı Serra Çakar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Öztürkmen,  Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Emniyet Müdürü Yaşar Hoşgün, AK Parti Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş,  MHP Kaş İlçe Başkanı Cemil Kolak, Kaş Belediye Eski Başkanı Abdullah Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan,  Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Çalışkan, Kaş  Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Demirtepe, Kaş  Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin , Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daire Amirleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Mahalle Muhtarları,  Öğretmenler, Öğrenciler, Kaş’ta Yaşayan Yerleşik Yabancılar Ve Kaş’lı Vatandaşlar Katıldı.
 
 
Cumhuriyet Meydanı’nda Gerçekleştirilen Tören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenginin sunulması ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Demre Kaymakamı ve Kaş Kaymakam Vekili Murat Uz, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer Vatandaşların ve Öğretmen ve Öğrencilerin Bayramlarını kutladılar. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan tarafından yapıldı. Atılgan konuşmasında; “ Tarih Yazanlarındır Der Ulu  Önder Mustafa  Kemal Atatürk. İleri görüşlü bir liderdi ki, Meclisimizin açıldığı günü gençlerimize hediye etmiştir. Biliyordu ki, Vatanına , Milletine sahip çıkacak kişiler, gelecek nesiller gençlerdir. Onlara ne kadar değer verilirse, onlara tarih geçmiş ve gelecek nasıl iyi anlatılırsa tarih o şekilde tekerrür eder. Dünya tarihinde çocuklarına  tek bayram bizim bayramımızdır.1071 yılında Malazgirt’den bu topraklara girdik ve sonsuza kadar bu topraklarda yaşayacağız.” Dedi.
 
 
Tören şiirlerin okunması ile devam etti. Merkez İlköğretim Okulu 4/B sınıfı Öğrencileri 23 Nisan İsimli şiirlerini okudular. Özel Kaş Güneş Sahne Sanatları ve Bale Kursu Öğrencileri gösterilerini sundular.Özel 6 Yaş Okul Öncesi Eğitim Merkezi Öğretmen ve Öğrencilerinin ve Özel Kaş Gelişim Kreş ve Gündüz Bakım Evi Öğrencileri’nin hazırladığı Müzikli gösteri ile programa devam edildi. Sonrasında Kaş 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu Öğrencileri Müzikli Gösterilerini sundular. Merkez İlköğretim Okulu Öğrencileri Antalya yöresi Halk Oyunlarını sergilediler. Atatürk Orta Okulu Özel Eğitim Sınıfı Öğrencisi Murat Mert Murat ile Öğretmeni Bayram Akçay Müzik Gösterisi sundular. Programın son bölümünde ise Atatürk İlk ve Ortaokulu Öğrencileri ve  Merkez İlk Orta Okulu Öğrencileri’nin Müzik dinletisi sundular.
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik  ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Kaş  İlk Orta ve Lise Öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Resim Dalında birincilik ödülünü Kaş Merkez İlk Okulu’ndan Defne Gökçe, ikincilik ödülünü Üzümlü İlk Ortaokulu’ndan Havva Gürel, üçüncülük ödülünü Kaş Şehit Yusuf Polat İlkokulu’ndan  Fatma Çetin, Şiir Dalında birincilik ödülünü Kaş Ova Ortaokulu’ndan Saime Nur Kartal, ikincilik ödülünü Kaş Ova Ortaokulu’ndan Fidan Sala, üçüncülük ödülünü Kaş Ova Ortaokulu’ndan Defne Karataş, Kompozisyon Dalında ise  biricilik ödülünü Kaş Yeşilköy Hilmi Toksoy Ortaokulu’ndan Melisa Zorgörmüş, , ikincilik ödülünü Kaş Ova Ortaokulu’ndan Fatma Birsen, üçüncülük ödülünü  kazanan Yeşilköy Hilmi Toksoy Ortaokulu’ndan Berna Bodur’a ödüllerini Demre Kaymakamı ve Kaş Kaymakam Vekili Murat Uz ,  Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan verdiler.









 
Editör: TE Bilisim