30 Ağustos Zafer Bayramı Kaş’ta coşkuyla kutlandı
   kaş’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı kutlamaları muhteşem görüntülere sahne oldu
    30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen  törenle coşkuyla kutlandı. Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara, Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Garnizon Komutanı Deniz Muhabere Binbaşı Hüseyin Sadık, , İlçe Emniyet Müdürü Volkan Cansever, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üsteğmen Ahmet Dağıstanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu,  Ak Parti İlçe Başkanı Okay Bilgin, CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, resmi daire amirleri, müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, oda başkanları, vatandaşlar ve ilçeye tatile gelen tatilciler katıldı.
   Kaş’taki kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumu ile başladı. Ardından gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşu yapıldı. Hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler tarafından şiirler okundu.  Kutlamada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Garnizon Komutanı Deniz Muhabere Binbaşı Hüseyin Sadık yaptı.  Sadık yaptığı  konuşmasında” Türk ulusunun ebedi başkomutanı  Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyada savaş sanatına büyük bir yenilik getirdi. Başkomutanlık Savaşı’nda, “ Hattı müdafa yoktur, sathı müdafa vardır. Bu satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanı ile sulanmadıkça terk olunamaz” emrini veren büyük bir komutandır. Dünya tarihini değiştiren askerdir. Türk tarihi parlak zaferlerle doludur. Başkomutanlık zaferi, sadece Türk tarihini değil, dünya tarihinde kesin sonuç alınan büyük bir zafer, Türk ulusunun kahramanlık destanıdır”dedi.
    Tören sırasında, Kaş Setur Marina’dan kalkan bir grup tekne, Kaş önünde denizde Onuncu Yıl Marşı eşliğinde gösteri yaptı. Törenin sonunda CHP Kaş  İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, İYİ Parti Kaş İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, CHP ve İyi Partili Kaş Belediye Meclisi üyeleri ve partililerin katıldığı törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Saygı duruşunda bulunuldu.
  Kaş’taki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, düzenlenecek olan fener alayı ve sanatçı Zara’nın Kaş Yat Limanı’nda vereceği konserle devam edecek.
  ÜNLÜ SANATÇI ZARA KAŞ'TA KONSER VERECEK
  30 Ağustos Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Türk Halk Müziği sanatçısı Zara, Kaş'ta konser verecek.
Kaş Belediyesi'nce 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Zara konseri düzenlenecek. Kaş Limanı'nda ücretsiz gerçekleşecek konserde, Türk halk müziğinin güçlü sesi Zara, birbirinden güzel türküleri seslendirecek. Kaş Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 30 Ağustos Salı günü saat 22.00'de başlayacak etkinliğe tüm vatandaşlar davet edildi.
KAŞ KAYMAKAMI ÖZTÜRK’TEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESALI
 Kaş Kaymakamı Murat Öztürk 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Kaymakam Öztürk yayımladığı mesajında”Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm Dünya’ya ilan edildiği büyük zaferin 100.yıldönümünü milletçe kutlamanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.
Türk Milleti hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Kurtuluş ve Bağımsızlık mücadelemizi bu denli büyük bir zaferle taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyor, Şanlı Ordumuz ve Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.
KAŞ BELEDİYE BAŞKANI ULUTAŞ’TAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Başkan Mutlu Ulutaş, mesajında, 30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde kazanılan ve Kurtuluş Savaşı’nın başarıya ulaşmasında en önemli etken olan Büyük Taarruz Zaferi’nin, milletin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini aldığını belirtti.
Başkan Ulutaş, “Mustafa Kemal Atatürk ve yüce ordumuzun elde ettiği bu büyük zaferi, 100. yıl dönümünde bir kez daha gururla kutluyoruz. Büyük Taarruz'un Başkomutanı Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanları uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun”dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim