Kaş ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerle kutlandı.
Kaş İlçesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle 8 Mart Pazartesi günü saat 12:00 ve 17:00’de Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda etkinliklerle kadınlar günü kutlama proğramı düzenlendi.  Saat 12:00’de Kaş Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanlığı tarafından, saat 17:00’de ise CHP’li kadınlar ve Eğitim-Sen tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı düzenlendi.
 Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Kaş Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Bardakçı  Mittiri de yaptığı basın açıklamasında”Çok değerli Kaş Kent Konseyi Başkanı İsmail Gökçe’ye, çok değerli Kaş Kent Konseyi Kadın Meclis Yönetim Kurulu üyelerimize ve çok değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyor ve 8Mart Dünya Kadınlar Günümüzü kutluyorum. Tüm dünyada kadınların hak ve eşitlik isremlerini vurguladığı 8 Mart 1857 tarihinde NewYork’ta gewrçekleşti. Bugün dünyanın pek çok ülkesinde kadınların toplumsal sorunları, çeşitli etkinliklerle dile getirilmekte ve bunların çözüm yolları üzerinde durulmaktadır. Bedensel yada zihinsel emek harcayarak hayata katan, üreten, dünyayı değiştiren bütün kadınlara selam olsun. Kadınlar günümüz kutlu olsun. Biz kadınlar cinsel kimliklerimizin ötesinde insan olarak diğer tüm özelliklerinden bağımsız bireyler olarak, kendi ayakları üzerinde durabileceğimizi biliyoruz. Bizler kadının metalaştırılmadan, istismar edilmeden kendi kişiliğimizle, kimliğimizle, inancımızla değerlerimizle hak ettiğimiz yeri alabileceğimizi biliyoruz. Kaş Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kadınlarımızın sorunları ve gereksininlerini olduğu zaman bunların çözümleri için elimizden geleni yapıyoruz. Siyasi kuru, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin kentte yaşayan tüm kadınlarımızla etkileşim ve iletişim içersinde olacağız. Güçlü kadın güçlü toplum demektir”dedi.
chp’li ve eğitim-sen kadın temsilcilerinden Cumhuriyet Meydanı’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği
chp’li ve eğitim-sen kadın temsilcileri tarafından kaş Cumhuriyet Meydanı’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.
Kaş İlçesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle 8 Mart Pazartesi günü saat 17:00’de CHP’li kadınlar ve Eğitim-Sen tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda,  8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı düzenlendi. Etkinliğe katılan Kaş Kadınları, CHP ve Eğitim Sen kadın temsilcileri günün anlam ve önemine ilişkin mesajlar yayımladı. Günün anlam ve önemini belirten basın açıklamasını yapan öğretmen Özlem Keskin yaptığı basın açıklamasında “Selam olsun kadın mücadelesine omuz verenlere, alanları dolduranlara, kadınlar kazanacak. Eşit ve özgür bir hayat istiyoruz. New York’ta bir testil fabrikasında yanarak hayatlarını kaybeden işçi kadınlar ardından bugün 164 yıl sonra da dünyanın her yerinde ayrımcılığa, şiddete, eşitsizliğe, sömürüye, baskınlara karşı verdiğimiz eşitlik, özgürlük, emek, hak, adalet, barış, laiklik mücadelesi ve dayanışma için sesimizi, isyanımızı birleştirme ve büyütme hikayemizi yazmaya devam ediyoruz. Bugün benzer taleplerle tekstil fabrikasında hakları için direnen kadınların izinden gidenler olarak onlara saygı ve şükranla anıyoruz. Tüm kadınları, gökkuşağı gibi tüm renklerimizle bir arada olmaya, haklarımıza ve yaşamlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Emek biziz. Umut biziz. Mücadele biziz. Halk biziz. Evde, işte, okulda, tarlada, fabrikada, atölyede, emeği ve hakları için mücadele eden tüm kadınların 8 Mart gününü kutluyoruz”dedi.
KAŞ BELEDİYE BaşkanI Ulutaş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı
Antalya’da Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle kurumlarda çalışan kadınları ziyaret ederek, günlerini kutladı ve çiçek verdi. Belediyede çalışan kadın personelinin de gününü kutlayan Başkan Ulutaş, kadının sadece bir gün değil her gün hatırlanması, ona hak ettiği değerin verilmesi gerektiğine inandığını dile getirdi.
Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, ilçede bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Güçlü Kadın Başarı Ödüllerini, Kaş Merkez İlkokulu’nda başarıyla fedakarca çalışan Gülsüm Hamarat, Yeni Bir Hayat Derneği Başkanı İlknur Özen ve Gülşen Pansiyon İşletmecisi Nazife Gülşen’e verildi.
KAŞ ESNAF VE SANATKARLAR ODASI OLARAK BAŞKANIALİ ÇALIŞKAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLADI
Kaş Esnaf Odası Başkanı Çalışkan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilçedeki kadın esnafları ziyaret etti.
Kaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Çalışkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Hamarat, Genel Sekreter Mine Alakuş  ile  birlikte her yıl olduğu gibi 8 Mart Dünya Kadınlar günü anısına  Kaş İlçe  merkezindeki  Bayan Esnaflar işyerlerinde ziyaret ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, hediyeler verildi.
 
 
Editör: TE Bilisim