KAŞ’TA KURTLAR KEÇİ SÜRÜSÜNE SALDIRDI
 Kaş ilçesinde, kurtlar keçi sürüsüne saldırdı. 4 keçi telef olurken, 2'si de yaralandı. Sürü sahibi, 3 keçinin de kayıp olduğunu söyledi.
Antalya’nın Kaş ilçesinde aç kalan kurtlar, aşağı inerek keçileri parçaladı. Kurtlar, bir vatandaşın 9 keçisine zarar verdi.Olay Kaş İlçesi’ne bağlı Çayköy mahallesinin yaylası olan Çavdır Küçükalan Yaylası’nda meydana geldi. Son günlerde yaşanan çok soğuk hava koşulları nedeniyle, aç kalan kurtlar Selami Karadağ adlı vatandaşa ait keçi sürüsüne saldırdı. Dağda otlayan keçi sürüsüne saldıran kurtlara, köpekler müdahale etti. Bu anda sürünün öbür ucunda bulunan sürünün sahibi Selami Karadağ, bağırmaya başladı. Sürüye saldıran 3 kurt, bir anda 4 keçiyi parçaladı. 2 keçiyi ağır olarak yaraladı. 3 keçiyi alarak kaçtılar.
  Olayı yaşayan sürünün sahibi Selami Karadağ yaptığı açıklamada”125 tane keçimi bir vadide otlatırken birden bir gürültü koptu. Köpeklerim o yöne bağırarak koşmaya başladı. O yöne ben de bağırarak koştum. Bir anda üç kurdun sürüme saldırdığını gördüm. Hayvanlar bir o yana bir bu yana kaçtı. Kurtlar dört keçimi bir dakika içinde parçaladı. 2 keçimi ağır yaraladı. 3 keçimde kayıp. Zannediyorum kurtlar, keçileri boğarak götürdü. Bu hayvanlara bir şey yapamıyoruz. Çünkü vurmak yasak. Vurursak cezası var. Şimdi benim zararımı kim karşılayacak.  Benim duyduğuma göre, hayvanat bahçelerinden yabani hayvanlar salınıyormuş. Eğer doğruysa hay halimize” dedi.
 
Editör: TE Bilisim