Kaş ilçesinde anne ve babalara, kişisel eğitim, öz gelişim ve farkındalık eğitimi verildi.

    Antalya’nın Kaş İlçesi’nde anne ve babalara, kişisel eğitim öz gelişim ve farkındanlık eğitimi verildi.

   Kaş Halk Eğitim Merkezi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen eğitimde, öğretmen ve gençlere uygulamalı ve beceri kazama odaklı olarak, koçluk yaklaşımıyla iletişim becerileri ve çatışma çözme  yöntemleri anlatıldı. İki aylık dönemlerle, iki dönem şeklinde verilen kursları, koçluk ve Thomas Gordon’un eğitimini alan Ayfer Alp verdi. Kurslar, Kalkan Mahallesi’ndeki Kkan Ortaokulu ve Kalkan Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi’nde, toplam 40 saat olarak verildi. Kurslara, 15’erli gruplar halinde iki dönemde 30 kişi katıldı.

   Kursla ilgili olarak eğitimci Ayfer Alp yaptığı konuşmada”Düzenlediğimi eğitim kursunda, anne, baba ve çocuklar arasında iletişimde, aileyi bilinçlendirmeyi hedefledik. Kendini daha iyi ifade edebilen, saygılı, toplumsal değerlerle bütünleşen, paylaşmayı, yardımlaşmayı yapabilen bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamaya çalıştık. Buradan yola çıkarak anne – babanın, eğitimcinin, yöneticilerin ve elbette öğrencilerin bu eğitimle bilinçlendirilmesini amaçladık. Öğrenmenin yaşam boyu olduğu olgusundan yola çıkarak, bu eğitimi verdik. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

Belge dağıtım töreninde bir konuşma yapan Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar ise yaptığı konuşmada” Huzurlu, mutlu, uyumlu ve sağlıklı ilişkileri olan ailelerin önemine dikkat çekerek, sağlıklı toplumun temelinde anne, baba ve çocuklar arasındaki ilişkiler çok önemli. Eğitimin yaşı yoktur. Değişin ve çağdaşlaşan dünyada yaşam boyu eğitimin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu kursta bunu gerçekleştirdik. Bu tür eğitimler devam etmeli” dedi.
Kursu bitiren 30 kursiyer için Üzümlü Mahallesi’ndeki bir restoranda bir belge dağıtım öreni düzenlendi. Törene, Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, Üzümlü Ortaokulu Müdürü Galip Karakan, Üzümlü Mahallesi Muhtarı Emin Arıcan ve kursiyerler katıldı. Yenilen iftar yemeğini ardından kursiyerlere belgeleri verildi.
   
 
Editör: TE Bilisim