Kaş’ta Hafta Sonu Bahar Yaşandı

   Kış mevsimi tüm yurdu esir almışken Kaş merkezde hafta sonu adeta bahardan kalma bir gün yaşandı. Kaş merkezde ikamet eden vatandaşlar güzel havadan istifade etmek için kendilerini dışarıya attılar

   Vatandaşlar özellikle liman bölgesinde yazdan kalma güzel havanın tadını çıkardılar. Bölgeden gerçekleşen çevre düzenlemesi bile vatandaşları engelleyemedi. Minikler doyasıya çevrede koşturup bisiklete binerken aileler bar ve cafe’leri tercih ettiler. Vatandaşlar dost ve akrabaları ile bir araya gelerek bol bol sohbet ettiler. Gençler zaman zaman bisiklete binerek zaman zaman da balık tutarak güzel havanın tadını çıkardılar.

   Yürüyüş yapmak isteyenler de iskelede uzun yürüyüşler yaptılar. Kaş’ın eşsiz güzelliğini tadını çıkarttığını söyleyen vatandaşlar “Dünya bir cennet var ise orası Kaş. Bahardan kalma bir havada doğal ve tarihi güzelliklerin tadını çıkardık. Turizm en gözde birisi olan yerlerde yaşadığımızın farkına vardık. Ve neden kış turizminden az yaralanıyoruz sorusu ile tekrar karşı karşıya geldik. Yaşadığımız kentin kıymetini bilmemiz lazım. Kış aylarında bu kadar güzel doğa ve hava kimseye nasip olmaz. Kaş’ın siyaseti ve bürokrasisi oturup acilen kış turizmi için çalışmalar yapmalı” şeklinde konuştular.

   Esnaflar ise “Güzel havayı fırsat bilenler kendilerini sokağa attılar. Eğer kış turizmi canlanırsa hepimiz kazanır. Personel ve çalışan sayımız artar. İşsizlik azalır. Bu nedenle Türkiye’nin incisi Kaş kış turizmi için harekete geçmeli” dediler.






Editör: TE Bilisim