Antalya’nın Kaş İlçesi’nde “Bit Pazarı” kurulacak. Kaş’ta internet yayıncılığı yapan Koray Ünlü’nün Kaş’ta haftanın bir günü “Bit Pazarı” kurulması için başlattığı kampanya sonuç verdi. Kaş’ta her Pazar günü Bit Pazarı kurulmasına karar verildi.
   Kaş’ta internet yayıncılığı yapan Koray ünlü, bir süre önce Kaş Belediyesi’ne başvurarak, Kaş’ta ikinci el eşya pazarı olan halk arasında Bit Pazarı olan bir pazar kurulmasını istedi. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, talebi yerinde görerek Kaş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne çalışma yaptırdı. Gerekçeleri inceledi. Her hafta Pazar günü pazarın kurulmasına karar verildi.
   Pazarın kurulmasına öncülük eden Koray Ünlü yaptığı konuşmada”Bu iş için Kaş ve çevresinde yaşamını sürdüren yaklaşık 500 kişi ile görüştüm. Herkes olumlu baktı. Kaş Belediyesi’nden gerekli izni aldık. İlk Bit Pazarı, başka bir deyişle ikinci el pazarı, 1 Aralık Pazar günü Kaş Pazar Yeri’nde kurulacak. Herkes belirli ölçülerde stand açabilecek. Evinde kullanmadığı ikinci el ürünleri bu pazarda satabilecek. Takas yapabilecek. Amacımız toplumdaki tüketim çılgınlığının önüne geçmek. Mevcut kaynakları en iyi şekilde en iyi şekilde kullanmak; evinizde deponuzda bir köşede duran bir eşyayı ihtiyaç sahibi ile buluşturmak. Karşılıklı olarak bütçelerimize minik katkı sağlamak. Eskiden Bayat Pazarı denilen Bit Pazarı geleneği, Anadolu ve Rumeli’nin eski adetlerinden biri. Bu pazarla hızla tükenen dünya kaynaklarına küçük bir katkı yapmak, geri dönüşüme insanların katılmasını sağlamak. Bu pazarla yeni dostlukların kurulacağına inanıyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim