BABASIYLA AVA ÇIKAN LEVENT, 110 SANTİMLİK BALIK YAKALADI
 Kaş ilçesinde 14 yaşındaki Levent Can Pulat, balıkçı olan babası ile çıktığı avda oltayla 110 santim uzunluğunda 12 kilo ağırlığında 'Akya' balığı yakaladı.
  Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Yeşilköy Mahallesi’nde yaşamını sürdüren yaşındaki Levent Can Pulat, balıkçı olan babası ile çıktığı balık avında boyu kadar balık yakaladı. Yakaladığı balığı satan Pulat, aldığı para ile büyük sevinç yaşadı. Kaş’a bağlı Yeşilköy Mahallesi Hilmi Toksoy Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Levent Can Pulat, Kalkan Mahallesi’nde balıkçılık yapan babası ile birlikte balık avına çıktı. Kalkan Mahallesi açıklarında balık avı için babası ile birlikte olta attı. Levent Can Pulak’ın sırtı denilen oltasına ağır bir balık takıldı. Sevinçle bağırarak, profesyonel balıkçı olan babası Halil Pulak’tan yardım istedi. Babası ile beraber oltayı çeken Levent Can, suyun üstüne bir metre 10 cm ve 12 kilo ağırlığında bir “ akya” balığı çıktığını gördü. Babasının yardımı ile balığı tekneye aldılar. Balıkla beraber fotoğraf çektirdi.
    Balığın kilosunu 60 liradan satarak 720 lira kazanç sağlayan Levent Can Pulak yaptığı konuşmada”Babamla birlikte tatillerde balık avına çıkıyorum. Yeterli balık tutma tecrübesi edindim. Sırtı denilen oltayı attım. Kendi boyum kadar balık tutunca çok mutlu oldum. Babamın İlk kez böyle büyük bir balık yakaladım. Benim için iki aylık harçlık oldu” dedi.
 1.5 METRELİK BALIĞI TEKNEDEN SUYA ATLAYARAK ELLERİYLE TUTTU
Antalya’nın Kaş ilçesinde yakaladığı büyük balığı kaçırmak istemeyen ve heyecanlanan şahıs giysileriyle denize atlayarak elleriyle tuttu.Kaş İlçesinde yaşayan Özgür Sarıoğlu, teknedeki 5 arkadaşıyla Akçagerme plajı açıklarında avlanmaya çıktı. Sarıoğlu’nun oltasına 17 kilogram ağırlığında ve 1.5 metre uzunluğunda balık takıldı. Sarıoğlu ve arkadaşları, yakaladıkları balığın önce vatoz olduğunu sandı. Su yüzeyine yaklaştıkça akya olduğunu anladı.  Bir anda oltadan kurtulan balığı kacırmak istemeyen Sarıoğlu  kepçe kullanmayı denedi ama başarılı olamadı. Heyecanlanarak suya atladı, onu sarılarak elleriyle tuttu ve tekneye çıkarmayı başardı. O anları arkadaşları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Sarıoğlu yaşadıklarını şöyle anlattı; “balığı çekmek için 25-30 dakikamızı aldı. Bu kadar büyük olduğunu hiç birimiz tahmin edemedik, görünce şaşırdık. Çekerken misina koptu, yüzeyde kaldı fileyle alabileceğimizi zannettik, olmadı. Heyecanla denize atladım, sarılarak yakaladım ve tekneye çıkarttık. Müdahale etmeseydim şoktan kurtulacak, derine gidecekti.”
 
 
 
Editör: TE Bilisim