Bu Okulda Atıklar Sanata Dönüşüyor Ve Geri Dönüşüme Gönderiliyor
Kaş ilçesi’nin Üzümlü Mahallesi'nde eğitim öğretim yapan Üzümlü Ortaokulu'nda atıklar sanata dönüşüyor, arta kalan atıklar geri dönüşüme gönderiliyor.
 Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Üzümlü Mahallesi’nde eğitim öğretim yapan Üzümlü Ortaokulu’nda atıklar sanata dönüşüyor. Arta kalan atıklar geri dönüşüme gönderiliyor. Üzümlü Ortaokulu, Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı tarafından yürütülen “Eko Okullar Projesi’nin” bir üyesi. Okul projeye dahil olduktan sonra her öğrenci, projenin bir neferi gibi çalışıyor. Eko Okul Projesi’ni yürüten Üzümlü Ortaokulu Müdürü Seda Şahin ve projenin koordinatörü ve okulun Fen Bilgisi Öğretmeni Safiye Akkoyun ve okulun 209 öğrencisi, projede bir nefer olarak çalışıyor. Proje kapsamında her öğrenci, kendi evinde ve komşularındaki atık plastik, pil, kağıt, teneke ve cam kutuları topluyor. Her sabah bu atıkları, okula getirerek kendi yaptıkları atık kutularına atıyor. Okuldaki tüm panolar, atık kağıtlardan yapılıyor. Atık kağıtlar, okulda kurulan yöntemle kesilip, ıslatılıyor. Ardından hamur haline getirilip, içinde semiz otu, marul, tere gibi küçük tohumlar atılıyor. Ardından yapılan işlemlerle A4 veya A5 kağıdına dönüştürülüyor. Öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte çevreden topladıkları atıklarla atık kutuları, saksı, kuş yuvası, malzeme kutusu, kalemlik ve müzik aletleri yapıyor. Okuldaki her öğretmen çalışmalara destek veriyor.
   Proje ile ilgili olarak Üzümlü Ortaokulu Müdürü Seda Şahin yaptığı konuşmada”Önce öğrencilerimize okulda çevre eğitimi verdik. Her öğretmen sınıflarda bilinçlendirme çalışmasına devam etti. Öğrencilerimizden küçük çevreci gruplar oluşturduk. Onlar mahalle halkımızla konuştu. Atıkları toplama ve doğaya atmama konusunda büyüklerinden söz aldılar. Her sabah öğrencilere söz vererek, yaptıkları çalışmaları arkadaşları ile paylaşma olanağı verdik. Herkes sabahları getirdiği atıkları, birlikte atık kutularına attı. Artık her öğrenci, kullandığı kağıdı kendisi üretiyor. Okuldaki tüm panolar, ürettiğimiz atık kağıtlardan yapılıyor. Artık projemize tüm mahalle halkı sahip çıkıyor. Her öğrencimiz ve mahallemizde yaşayan herkes gönüllü bir çevre neferi oldu. Kendisine bir görev edindi. Proje, öğrencilerimizin düşünme ve hayal kurma gücünü geliştirdi. Sürekli olarak atıklardan okulunu, sınıfını ve evini güzelleştirmek için tasarımlar yapıyorlar.  Okulumuzda eğitim öğretim sıfır atıkla yapılıyor diyebiliriz. Toplanan atıkları, Kaş Belediyesi’ne teslim ediyoruz. En son olarak toplam 50 çuval atık teslim ettik. Onlarda geri dönüşüme gönderiyor” dedi.
  
 
Editör: TE Bilisim