Antalya'nın Kaş İlçesi Yörük Türkmen Derneği öncülüğünde Büyük Yörük Türkmen buluşması gerçekleştirilecek. Bölgeden çok sayıda Yörük Türkmen Derneği Başkanı Kaş’a gelecek. Kaş Yörük Türkmen Derneği 23 Aralık Cuma günü saat 14:00’de Ziraat Odasında Yörük Kültürüne ait eserlerin yer aldığı müzenin açılışı gerçekleştirecek. Aynı gün Akşam ise Çerçiler Düğün Salonunda saat 19:00’da Yörük Yareni etkinliği düzenlenecek.

   Etkinlikte yöresel sanatçılar ve ozanlar eserlerini sunacaklar. Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Benli, Ramazan Yağızer, Ali Arıtürk, Ahmet Şaşıoğlu, Şaban Kaymul, Mustafa Bozca ve Osman Bakırcı, Ramazan Çalışkan Gazetemizi ziyaret ederek Gazetemizin imtiyaz sahibi Adem Aydın ile görüştüler.

   Dernek yöneticileri  gerçekleştirecekleri etkinlikler ve dernek çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Dernek Başkanı Hüseyin Kayır ziyarette yaptığı açıklamada ¸ " Yeni kurulan bir derneğiz. Derneğimizin amacı Yörük ve Türkmen Kültürünün yaşatılması ve tanıtılmasıdır. Dünyanın her yerinde kentlerin geçmişlerini anlatan, kültürlerini anlatan bir müzeleri var. Her Belediye binalarında , Hükümet binalarında o yöreye ait sergilenen eserler var. Derneğimizin yöneticileri bu eksikliği görerek çalışmalar başlattılar ve bizde Kaş’ta bu Müzenin açılışını yapacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Arkadaşlar gidip Toros Dağları'na bakınız. Orada tek bir Yörük çadırı görüyorsanız, o çadırda duman tütüyorsa, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez' sözünden yola çıktık. Yörük kültürü, Türk ulusunun kendisidir, geçmişidir, geleceğidir. Amacımız, bu sözün konu edildiği Yörük- Türkmen kültürünü araştırmak, yaşatmak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara taşımak. Kaş Yörüklerini bir çatı altında buluşturarak, bu ortak kültür etrafında birleştirmektir. Kaş Aydın Haberi kutluyoruz. Uzun süredir yayın hayatında ve Kaş’ımızın tek gazetesi. Bu çok zor bir görev ve siz bunu başarı ile sürdürüyorsunuz .Kaş halkının sizin sayenizde bir haber kaynağı var.Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.  “ dedi.

   Gazetemizin imtiyaz sahibi Adem Aydın ziyaretlerinden dolayı dernek Başkanı Hüseyin Kayır  ve Yönetim kuruluna teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.
 


Editör: TE Bilisim