UYUYAN DEV MÜZİKLE UYANDI
    Kaş ilçesinde ilk kez "Kaş'ın uyuyan devi müzikle uyanıyor" sloganıyla düzenlenen Kaş Caz Festivali yapılan etkinliklerle sona erdi.
  Antalya’nın Kaş İlçesi’nde ilk kez “Kaş’ın uyuyan devi müzikle uyanıyor” sloganı adı altında düzenlenen Kaş Caz Festivali başladı. Üç gün süren festivalin ilk gününde, Kaş Setur Marina’yı dolduran caz severler gecenin geç saatlerine kadar caz eşliğinde eğlendi. Efsaneye göre; asırladır uyuyan “Dev’in “ uyanıp, Meis’teki sevgilisine müzikle aşkını anlatacağı Kaş Caz Festivali’nin ilk gününde yerli ve yabancı sanatçılar sahne aldı. Kaş Caz Festivali, Dev’i uyandırma seremonisi ile başladı. Akşam saatlerinden itibaren Kaş Marina’yı dolduran cazseverler DJ Deniz Kuzuoğlu’nun seçtiği parçaları dinledi. Ardından Volkan İncüvez Quertet ve güneş batarken izlenen Bebop Projec’ten  sonra sırayı türler arası geçişlerle harmanladıkları müzikleri ile çağdaş cazın en hızlı yükselen İngiliz gruplarından Mammal Hands  aldı. Yaklaşık  iki bin kişiyi çoşturdu. Ardından Çağrı Sertel’in “İnstant” projesi ile devam eden gece, DJ Deniz Kurtoğlu’nun seçtikleri ile sona erdi. Üç gün süren Kaş Caz Festivali, beden farkındalığını ve sessizliği ön plana çıkaran yoga aktiviteleri, çocuklar için ses ve hareketin temel alındığı atölyeler, Corious Community ortaklığında yapılacak “Şehir, Müzik ve  Üretim” başlıklı panelle devam edecek. Pazar akşamı Furhan Kotacı konseri ile sona erecek.
  KAŞ’TA CAZ RÜZGARI ESTİ
   Antalya’nın Kaş İlçesi’ndeki Kaş Marina’da  bu yıl ilk kez düzenlenen “Caz Festivali’nde” , tam bir caz rüzgarı esti. Üç gün süren festivalde cazı ustaları sahne aldı. Festivalin ikinci gününde “Yeni Türkü” fırtınası esti. Türkçe pop müziğin efsanesi Yeni Türkü Grubu söylediği parçalarla, izleyicileri çoşturdu. Yeni Türkü Grubu “Telli Telli” parçası ile başladığı konserini Fırtına parçası ile bitirdi.  Festivalin ikinci gününe izleyiciler, Kaan Sezyum’un seçtiği parçaları dinleyerek başladı. Gülin, güneşin batımı ile birlikte eşlik ettiği sesinin ardından Ediz Hafzıoğlu sahne aldı. Kendisini son Likyalı olarak tanıtan Hafızoğlu son projesi olan “Nazdrve ve  Ferit Otman Quintet’i” seslendirdi.  Projeye essiz vokali ile Ülkü Aybala Sonat konuk oldu. İkinci gecenin sonunda sahneye yeni Türkü Grubu çıktı. Son 40 yılın pop şarkılarını seslendirdi. İzleyicileri çoşturdu. Gecenin sonunda izleyicileri bekleyen bir sürpriz yaşandı. Sahneye sürpriz konuk sanatçı olarak Şevval Sam geldi. Söylediği parçalarla izleyicilere unutulmaz dakikalar yaşattı. Söylediği “ bana Bir Masal Anlat Baba” parçası ile alkışlandı. Festivalin son günü ilk olarak gün batımında Analog Kültür ft sanatçıları Engin Recepoğulları ve deniz Mahir Kartal sahne aldı. Ardından B’R ŞEYLER EKS’K grubu sahne aldı. Çağıl Kaya, Tamer Temel, Serhan Erkol, Alper Yılmaz ve Volkan Öktem’den oluşan grup, söylediği parçalarla, yaptıkları şovlarla festivale renk kattılar. Ardından cazın özel sesi Elif Çağlar ve farklı türlerden bestelenen doğaçlamaları ile saksafoncu Korhan Futacı sahne aldı. Geceyi renklendirdiler. Kaş Caz Festivali DJ Ahmet Uluğ’un gösterisi ile son buldu.
   Festivalle ilgili olarak festivalin düzenleyicilerinden Murat Sezgi yaptığı konuşmada” Likya topraklarının caz müziğine çok yakışacağı düşüncesinden yıla çıkarak, Akdeniz ikliminin en güzel döneminde düzenlediğimiz Kaş Caz Festivali amacına ulaştı. Caz severleri üç gün boyunca cazın ustaları ile buluşturduk. Kaş turizmine farklı bir boyut kattığımızı düşünüyoruz. Her başlangıç zordur. Ama biz bu zoru başarı ile tamamladık” dedi.
   
 
Editör: TE Bilisim