KAŞ’TA CUMHURİYET BAYRAMI BİR BAŞKA KUTLANIR   

Kaş İlçesi’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ve Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıldönümü yine coşkuyla kutlanacak.

Antalya’nın Kaş İlçesi, Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Her yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla adından söz ettiren Kaş, yine Türkiye’deki diğer kutlamalardan farklı olarak ülkenin dört bir yanından gelen misafirleriyle Atatürk’ün ilke ve inkılâplarına bağlı şekilde Cumhuriyet’in 95. yaşını kutlayacak.

Cumhuriyet’in 95. yıl kutlamaları 28 Ekim Pazar günü saat 13:00’de Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. Çelenklerin sunulmasına müteakiben bir dakikalık saygı duruşu, sonrasında İstiklal Marşımız ile birlikte Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek. 29 Ekim Pazartesi günü ise saat 09:00’da başlayacak olan Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan tarafından Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabulünün ardından Kaymakam Akhan, Garnizon Komutanı Erçin Birsen ve Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer tarafından resmi geçide katılanların ve halkın bayramı kutlanacak. Saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşımız ile birlikte Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek. Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konuşması yapılacak. Öğrenciler tarafından Cumhuriyet şiirlerinin okunması, müzik dinletisi, halk oyunları gösterisi ve şehit ve gazi ailelerine belediye çay bahçesinde ikram yapılmasıyla devam edecek. Kaş İlçesi’nde yapılacak olan Fener alayı 29 Ekim Pazartesi günü akşam saat 19:30’ da Migros alışveriş merkezi önünden başlayacak ve Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek. Ayrıca Kaş Belediye Başkanlığınca Kaş’ın Kalkan Mahallesi’nde de 29 Ekim pazartesi günü saat 19:30’ da fener alayı düzenlenecek.

KAŞ KAYMAKAM AKHAN’DAN KUTLAMA MESAJI
 
Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için kutlama mesajında şunları dile getirdi: “Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 da Samsuna çıkarak milli mücadeleyi başlatmış, yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşı inanç ve kararlılıkla kazanılan Milli Mücadele ile eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirip “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir” diyerek milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyet rejimini bizlere armağan etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin yeniden dirilişinin ifadesi olan Cumhuriyet, aynı zamanda farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşayan, büyük bir adalet ve hoşgörü medeniyetinin mirasçısı olan yüce Türk milletinin hürriyetini güvence altına almıştır. Egemenliği kayıtsız şartsız millete bırakan Cumhuriyetin ışığında bütün bir milletçe birlik ve beraberlik duyguları içerisinde çalışmayı sürdürecek olursak çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel yoktur. Tüm zorluklara, yaşanılan bütün sıkıntılara rağmen küllerinden doğan bir ülkenin varoluşunun 95. yılını kutladığımız bugünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.”

KAŞ BELEDİYE BAŞKANI KOCAER’DEN KUTLAMA MESAJI

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer kutlamalarla ilgili olarak; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kaş İlçesi’nde her yıl farklı olarak kutlanır. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanı Kaş’ta üç gün sonra duyulur. Postacının getirdiği Cumhuriyetin ilanı haberi sonrasında Kaşlılar, Yunanistan’ın Meis Adası’ndan görülen bir meydana dev bir ateş yakarak Cumhuriyet’in kuruluşunu davulla, zurnayla, eğlence ile kutlarlar. O günden bu güne Kaş’ta, Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşku ile kutlanıyor. Bu yılki kutlamalara tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

SANATÇI FUAT İNAN’DAN CUMHURİYET KONSERİ

Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda, Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi’nin desteklerinde, Ankara’da yaşayan Emel Önder adlı Kaşlı Hanım’ın önderliğini yaptığı bir grup Cumhuriyet sevdalısının sporsorluğunda söz yazarı, bestekar ve sanatçı Fuat İnan bir konser verecek. Yaptığı Atatürk besteleri, söylediği Atatürk şarkıları ile gönüllerde taht kuran, “Bir Gün Beni Anacak Yüreğin, Atatürkçe Şarkılar” albümlerinin sahibi Fuat İnan, Kaş Cumhuriyet Meydanı’ndaki konserinde söyleyeceği marşlarla, Atatürk ve Cumhuriyet şarkıları ile kutlamalara çoşku katacak. Yüreğindeki Atatürk sevgisini, sözlerine, bestelerine, şarkılarına döken İnan’ın konseri ücretsiz olacak. Türkiye’ni her yerinden Kaş’a Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için gelen binlerce insanı coşturacak. Fuat İnan konserini organize eden Emel Önder, “Başta Antalya’da yaşamını sürdüren Kaşlı iş insanı İrfan Aktaş olmak üzere, bir imece usulü konserin sporsorluğu için çalışan emekli öğretmen Nehcivan Gülseven, eski CHP İlçe Başkanı Mehmet Zorlu’ya ve parasal katkı sağlayan Kaşlı Atatürk ve Cumhuriyet sevdalılarına teşekkür ediyorum” dedi.
 
YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİNİN KATILIMI BEKLENİYOR
 
Kaş’ta bir başka yaşanan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına bu yıl yine kalabalık bir katılım bekleniyor. Yaklaşık 10 bin kişinin geleceği düşünülen kutlamalar için dört günlük tatili fırsat bilen tatilciler birçok otel ve pansiyon rezervasyonlarını günler öncesinden yaptı. Yüzde yüze yakın doluluk oranıyla Kaş, yine coşkulu bir bayram kutlamasına imza atacak.
 
Editör: TE Bilisim