KAŞ’TA CUMHURİYET COŞKUSU MEYDANLARA TAŞTI
KAŞ’TA CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ VE EĞLENCELİ CUMHURİYET GECESİ
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kaş’ta coşkuyla kutlandı. Akşam saat 19.00’da toplanan Kaşlılar, hep bir ağızdan söylenen marşlarla cadde ve sokaklardan ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.
 
Antalya’nın Kaş İlçesi’nde Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıl dönümü büyük bir coşku ile kutlandı. Gündüz yapılan törenlerin ardından akşam saatlerinde fener alayı ve Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleşti. Fener alayı ile başlayan etkinlikte Kaş cadde ve sokakları marşlarla ve Atatürk türküleri, marşları ve şarkıları ile inledi. Fener alayına Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Garnizon Komutanı Erçin Birsen, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer,Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Büyüközer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, Emniyet Müdürü Orhan Tezcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, İyi Parti İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, belediye meclisi üyeleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen binlerce vatandaş katıldı. Ellerinde meşalelerle hep bir ağızdan söylenen marşlar eşliğinde yürüyüşe başlayan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’na vardığında coşku doruğa ulaştı. Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nı söyleyen vatandaşlara limandaki gemilerin kornalarının da eşlik etmesiyle alkış tufanı koptu. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
 
“Cumhuriyetimiz Kaş’ta daha yüzyıllar coşku ile kutlanmaya devam edecek”
 
Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş’ta yapılan coşkulu kutlamalarla ilgili olarak yaptığı konuşmada“29 Ekim 1923 tarihinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyetimiz ilan edildi. Kaş’ta ulaşım ve iletişim zor şartlarda yapıldığı için, üç gün gecikmeli olarak Cumhuriyetin ilanı duyuldu. O zaman bizim ulaşım istemimizi yapan Postacı Hançer vardı. ‘Hançer geliyor, mektuplar getiriyor, haberler getiriyor’ diyerek Cumhuriyetin ilanını duyurdu. O gün ateşler yakılarak Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı. O gün bugün Kaş’ta Cumhuriyet Bayramı bir başka kutlanarak devam etmekte. Son yıllarda Kaş’ın Türkiye’deki konumu, coğrafi şartları nedeniyle Türkiye’nin her yerinden binlerce Kaş sever, Cumhuriyet Bayramı’nın kutlamak üzere Kaş’a gelmekte. Son yıllarda Cumhuriyet Bayramı Kaş’ta coşku ile Kaş’ın özüne uygun olarak kutlanmakta. Cumhuriyetimiz Kaş’ta daha on yıllar yüzyıllar coşku ile kutlanmaya devam edecektir. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.
 
“Böylesine bir Cumhuriyet Bayramı’nı meslek hayatımda ilk kez kutluyorum”
 
Kay Kaymakamı Ulaş Akhan ise yaptığı konuşmada “Yaklaşık bir ay önce Kaş’a tahinim çıktığında Kaş’la ilgili bilgiler edinmek için yaptığım araştırmalarda Kaş’ın doğal güzellikleri tarihi ve kültürel değerleriyle birlikte özellikle burada kutlanan Cumhuriyet Bayramı’nın da mutlaka görünmesi gereken bir etkinliği olarak gördüm. Hakikaten bu geceye kadar böylesine coşkulu bir toplulukla yapılan bu törenleri çok merakla beklemiştim. Beklediğim meraka değdi ve böylesine bir Cumhuriyet Bayramı’nı meslek hayatımda ilk kez kutluyorum. Buraya gelen herkesi kutluyorum” dedi.
 
Fuat İnan konseri
 
Atatürk şarkıları ile ünlü sanatçı Fuat İnan sahneye çıktı. Söylediği Atatürk şarkıları, okuduğu Atatürk şiirleri ile alanı hem coşturdu hem duygulandırdı. Alanın etrafındaki ve bölgesindeki lokantalarda binlerce insan eğlenerek Cumhuriyet’in 95. yılını coşku ile kutladı.
 
Editör: TE Bilisim