Antalya Süper Amatör'de mücadele eden Kınıkspor yararına Antalya'nın Kaş ilçesinde deve güreşleri düzenlendi.
Antalya Süper Amatör Ligi’nde mücadele eden Antalya’nın Kaş ilçesinin temsilcisi Kınıkspor yararına deve güreşleri düzenlendi. Bu yıl 3’üncü kez düzenlenen Kınıkspor Geleneksel Deve Güreşleri, Kaş’a bağlı Kınık Mahallesi’ndeki Xanthos Antik Kenti yakınlarındaki alanda yapıldı. Güreşlere, Antalya, Muğla, Aydın ve Manisa yöresinden 50 ünlü deve katıldı. Çok soğuk bir havaya rağmen güreşleri aralarında Kaş Kaymakamı Bülent Karacan, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kenan Dallı, Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz, Kınıkspor Başkanı Ayhan Yıldırım, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren,  Ak Parti Kaş İlçe Başkanı Hüseyin Aksak, İYİ Parti Kaş İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, Kaş resmi daire amirleri, müdürleri, Kaş belediye meclisi üyeleri, Kaş sivil toplum örgütü temsilcileri, Kaş İlçe Oda Başkanları, mahalle muhtarlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık beş bin kişi izledi.
Güreşler başlamadan önce develerle Yörük Göçü geçişi yapıldı. Patara Yörükleri Halk Oyunları Grubu bir gösteri yaptı. Kaş, Muğla’nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin yerel sanatçıları konser verdi.  Ardından güreşlere geçildi. Birinciliğin olmadığı güreşlerde, foklorik deve güreşleri yapıldı. Havanın soğuk olması nedeniyle, birbirini değişik oyunlarla bağlayan develer birbirinden zor ayrıldı. Kaymakamlık Kupası güreşlerinde Aydın’dan Umut Bey ve Antalya’dan Cefo, Belediye Başkanlığı Kupası’nda Kumluca’dan Boncuk ve Antalya’dan  Karabesi, Kınıkspor Kupası’nda Aydın’dan Karaelmas ve Demre’den Golcu adlı develer karşılaştı. Güreş ağalığını 50 bin lira veren Kaş Belediye Meclisi Üyesi ve iş insanı Uğur Çıralı aldı. Güreşlerde en büyük bağışı 10 bin lira ile Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş yaptı.
Güreşlerde bir konuşma yapan Kınıkspor Başkanı Ayhan Yıldırım yaptığı konuşmada” Deve güreşleri Türk Kültürünün en güzel örneklerinden biridir. Bugün burada bir Yörük – Türkmen kültürünü yaşattık. Genç kuşaklara tanıttık. Bu soğuk havaya rağmen binlerce insanımızın bu alanı doldurması, bu kültüre olan ilgiyi gösteriyor. Bu kültürü yaşatırken, buradan sağladığımız gelirle de gençlerimizin spor yapmasını sağlayacağız. Festivalimizin  organize edilmesine  destek veren Kaş Kaymakamına, Kaş Belediye Başkanına başta olmak üzere destek veren, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim