KAŞ’TA 240 GRAM EKMEK 1.50 TL’DEN 300 GR PİDE İSE 3 TL’DEN SATILACAK

Antalya'da ve Kaş İlçesinde 200 gram ekmek 1 lira 25 kuruş 240 gram ekmek 1 lira 50 kuruştan satılacak. Mübarek Ramazan ayının özellikle iftar ve sahur vakitlerinin vazgeçilmezlerinden pide Ramazan ayında zamlandı.250 gram pide 2 Lira 50 kuruş, 300 gram pide ise 3 TL'den satılacak. Yeni fiyatlar ATSO meclisinden geçerken pide zammı Ramazan ayı başından itibaren ekmek zammı ise 15 Mayıs'tan itibaren uygulanmaya başlanacak.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Nisan ayı olağan meclis toplantısın da 2019 yılı Ramazan ayı pide fiyat tarifesi ve katkısız ekmek azami fiyat tarifesi görüşülerek, karara bağlandı.

ATSO Başkanı Davut Çetin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ekmek fiyatının mecliste görüşülerek Ticaret Bakanlığının onayına sunulacağını belirtmişti. Çetin, fırıncının yüzde 20-30 zam beklentisi olduğunu ve bunu onaylamayı düşündüklerini de sözlerine eklemişti. Mecliste ise komiteler, ekmeğin kilogram fiyatının 5 liradan, 6 lira 25 kuruşa çıkmasını teklif etti. Yönetim kurulu ise bu teklifi uygun görerek, 15 Mayıs'tan itibaren uygulanmak üzere onaya sundu.

Onaylanan 2019 yılı katkısız ekmek azami fiyat tarifesi ise şu şekilde belirlendi: "240 gram olan ekmek 1.50 TL, 280 gram ekmek 1.75 TL, 240 gram odun ekmeği 1.75 TL, 280 gram odun ekmeği 2 TL."

Meclis toplantısında, belirlenen ekmek fiyatlarının KDV'ye dahil olduğu, ağırlık ve fiyatların ambalajlı ekmek çeşitlerini içermediği de belirtildi. Aynı zamanda 2018 yılında 300 gramı 2.25 TL'ye satılan Ramazan pidesinin, bu yıl yine aynı gram üzerinden 3 TL'ye satılmasına karar verildi.
 
Ekmek ve Pide fiyatlarındaki artış ile ilgili olarak açıklamada bulunan ATSO Başkan Yardımcısı Mızrap Cihangir Deniz, "Ekmekte kullanılan un, maya doğrudan sağlıkla ilgilidir. Devlet kaliteyi kontrol etmeli, adil rekabeti sağlamalıdır. Kaliteye bakmadan fiyatla oynarsanız, halkın sağlığını riske atmış olursunuz. Ankara'da ekmek fiyatına zam yapılmıştır, bütün Türkiye'de ve Antalya'da da zam kaçınılmazdır. Bugün azami fiyat tarifesi meclis gündemimizdedir. Komitemiz kilogram fiyatının 5 liradan 6 lira 25 kuruşa çıkmasını teklif etmiştir. Yönetim kurulumuz bu teklifi uygun görmüştür" dedi.

 
Editör: TE Bilisim