Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası sona erdi
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından Antalya’nın Kaş İlçesi’nde düzenlenen Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası, düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. İki gün süren şampiyonanın tema kategorisi deniz tavşanları olarak belirlenmişti. Ödül töreninde dereceye giren video ve fotoğrafların gösterimi yapıldı.
Şampiyona video ve fotoğraf dallarında yapıldı. Şampiyonaya 15 spor kulübünden 30, dalış eşleri ile birlikte 60 yarışmacı katıldı. Yarışmacılar, Kaş’taki Hidayet Koyu, Heybeli Ada, Kanyon ve Güvencin Adası’nda iki gün boyunca 4 dalış gerçekleştirdi. Yaptıkları dört dalışta, fotoğraf dalında balık, makro, konulu makro, geniş açı ve modelli geniş açı kategorilerinde en iyi fotoğrafı çekmeye çalıştılar. Video da ise en iyi görüntüyü yakalamaya çalıştılar. Jürinin iki dalda yaptığı seçimler sonrası her iki dalda da ilk üçe girenler belirlendi. En iyi fotoğrafı ve en iyi videoyu çekerek dereye giren yarışmacılar için, Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir ödül töreni düzenlendi. Törene Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Ak Parti Sakarya Milletvekili Metin Bulut, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özer, yarışmacılar ve Kaşlılar katıldı. Yarışma sonunda video dalında Ali Can Balcı, en iyi görüntüleme dalında Tuncer Yılmaz, en iyi görüntüleme takım dalında Kuşadası Yat ve Yelken spor Kulübü birinci oldu. Fotoğraf kategorilerinde balık dalında Yavuz Pilevli, makro dalında Ferhan Coşkun, konulu makro dalında Hakan Başar, geniş açı dalında Tuncer Yılmaz ve modelli geniş açı dalında Rüştü Kirman birinci oldu.
Ödül töreninde bir konuşma yapan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş yaptığı konuşmada” Kaş, temiz denizi, iklimi ile 12 ay her türlü deniz etkinliğinin yapılabileceği bir yer. Çektiğiniz fotoğraflarla, videolarla Kaş’ın tanıtımına önemli bir katkı sağlayacaksınız. Hepinize teşekkür ediyorum”dedi.
Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan da yaptığı konuşmada”Kaş Türkiye’nin ve dünyanın çok önemli dalış merkezi. Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonalarının Kaş’ta yapılması bunun en güzel göstergesi. Dalışa başlamadan önce sualtı dalışı yapanları garipsiyordum. Şimdi dalış yapmayanları garipsiyorum. Sualtında çok gizemli bir dünya var. Bu dünyayı dalarak keşfetmek gerek” diye konuştu.
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özer ise yaptığı konuşmada”İki gün boyunca sualtının an güzelini yakalamak için çalıştınız. Bu bir yarışma. Kazananı ve kaybedeni olacak. Önemli olan bu yarışmaya katılmak. Bu yarışmaya katılma cesaretinizden dolayı tüm yarışmacı arkadaşlarımı kutluyorum dedi.
Ardından yarışmalarda ilk üç dereceye girenlerin kupa ve madalyaları, Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Ak Parti Sakarya Milletvekili Metin Bulut, TSSF Başkan Doç. Dr. Şahin Özer ve Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş tarafından verildi.
 
 
 
Editör: TE Bilisim