Kaş'ta 2014 yerel seçimlerinde MHP'den Kaş Belediye Başkanı adayı olan kapatılan eski Ova Belde Belediye Başkanı Tevfik Taner, MHP'den istifa ettiğini açıkladı.

  Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı eski Ova Beldesi Belediye Başkanı, 2014 yılında MHP’nin Kaş Belediye Başkanı  adayı olan Tevfik Taner, Kalkan Mahallesi’nde düzenlediği bir basın toplantısı ile MHP’den istifa ettiğini açıkladı.

  Taner yaptığı açıklamada”Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi konjöktör, ekonomik ve   sosyal koşullar MHP’den istifa etmemi zorunlu hale getirmiştir. Üzülerek vermek zorunda kaldığım bu karar, mensubu olmaktan onur duyduğum partimin yıllardır yürütmekte olduğu milliyetçi çizgisinden uzaklaşmasından kaynaklanmaktadır. MHP içinde muhalefet yapmak, yönetim kademelerine aday olmak, ilin veya merkezin istemediği bir adayı olanları desteklemek olanaksız hale gelmiştir. Yapılan en küçük eleştiriyi bile ihanet olarak nitelenmesi, yeni yüzlere, söz hakkı, partide politika yapma hakkı tanınmaması, partimize verilen toplumsal desteğin azalmasına, birçok dava arkadaşımızın partimizden ayrılmasına neden olmuştur. Partimizin söylemleri, idaalleri bu dava arkadaşlarımız tarafından zaman zaman ağır bedeller olarak savunulmuştur. MHP’yi var olan  kendi milliyetçi çizgisinden tam tersi bir çizgiye sürükleyen, partimizi başka bir partinin uydusu haline getiren, yeni söylemler, yeni tercihler hepimizi derinden yaralamıştır. Ülkenin yaşadığı ve içinde bulunduğu  koşullarda gün teslim olma günü değil; dik durma günüdür. Bu nedenlerle MHP’den istifa ediyorum. Üç ay hiçbir partiye katılmayacağım. Daha sonra kararımı vereceğim” dedi.

   Tevfik Taner; siyasi yaşamına Ova Beldesi Mahalle Muhtarı seçilerek başladı. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde, DYP’de belediye başkanı adayı olarak girdiği seçimlerde, en yakın rakibine 400 oy fark atarak Ova Belediye Başkanı seçildi. 2014 yılında DYP’den istifa ederek MHP’den Kaş Belediye Başkanı adayı oldu. Ancak MHP’nin oy oranının çok üstünde bir oy almasına rağmen seçimi kaybetti.
 
 
Editör: TE Bilisim