KAŞ’TA  HEYELAN VE SU BASKINLARI MEYDANA GELDİ.
 
Antalya’nın Kaş ilçesinde aşırı yağışlar sonucu D 400 Karayolu’nun Kaş Kalkan arasındaki bölümünde aşırı yağış ve fırtınanın yol aştığı heyelan sonucu kara yolu geçici bir süre ulaşıma kapandı. Kaş'ın Kınık, Ova ve Yeşilköy Mahallelerinde ise örtü altı seraların bulunduğu alanlar ise  göle döndü. Üreticiler suyu kendi imkanlarıyla boşaltmaya çalıştılar. Bölgedeki seralarda su seviyesinin 20-30 santime kadar yükseldiği ifade edildi.
 
 Aşırı yağış ve fırtına ayrıca Kalkan mahallesinde limanda karaya çekilen tekneleri devirdi. Denizde bulunan fiberbot ve kayıklar battı. Kalkan liman bölgesinde dalga yüksekliği 4-5 metreye kadar ulaşarak çevredeki restaurant ve kafelere de zarar verdi.
 
Kaş merkezde ise  önceki geceden itibaren etkili olmaya başlayan fırtına nedeniyle limanda dalga yüksekliği yaklaşık 3 metreye kadar ulaştı. Alınan bilgilere göre Kaş’ın yüksek kesimlerinde kar yağışının devam ettiği bildirildi. 

Kaş Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre  Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri her türlü olumsuz hava şartlarına karşı hazır durumda bekliyor. Belediye ekipleri vatandaşın yardımına hazır olarak bekletiliyor.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, denizde güney ve güneybatı yönlerden 7 ila 9, açıklarda 10 kuvvetinde fırtına bekleniyor. Dalga yüksekliği 3 ila 5 metre olacağı tahmin ediliyor. Havanın parçalı çok bulutlu, zaman zaman kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. 
 
Editör: TE Bilisim