Kaş ilçesinde yürütülen Geleceğim Kapımda Projesi'nin bu yılki bölümü tamamlandı. Projede yıl boyunca 23 Akdeniz Üniversitesi öğrencisi, 180 ortaokul öğrencisine 12 farklı konuda eğitim verdi.
   Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Kasaba mahallesinde eğitim öğretim yapan Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge Ortaokulu’nda, Kaş Kaymakamlığı, Akdeniz Üniversitesi ve Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından ortaklaşa yürütülen “ Geleceğim Kapımda Projesi’nin” bu yılki bölümü tamamlandı. Projede, yıl boyunca 23 Akdeniz Üniversitesi öğrencisi,  180 ortaokul öğrencisine farklı 12 konuda eğitim verdi.
    Kaş’a bağlı Kasaba mahallesinde eğitim öğretim yapan Kasaba Şehit Yusuf Polat Bölge Yatılı Ortaokulu,  Kaş Kaymakamlığı ve Akdeniz Üniversitesi arasında yürütülen “ geleceğim Kapımda Projesi’nin “ bu yılki bölümü tamamlandı.  Proje, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arda Arıkan, Kasaba Şehit Yusuf Polat Ortaokulu Müdürü Mihraç  Akbulut, proje lideri, okul öğretmeni  Şebnem Pekince ve  öğretmenler Sevil Şahner ve Soner Aldemir koordinatörlük yaptı. Proje ile Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin liderliğinde, ortaokul öğrencilerine 12 atölye çalışması yaptırıldı. Şubat ayında başlayan projenin bu yılki bölümünde, Birleşmiş Milletlerin yayımladığı 17 kalkınma hedefini gerçekleştirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Kurulan atölyelerde “Yoksulluğa Son, İklim Eylemi, Kaliteli ve Sağlıklı Yaşam, Nitelikli Eğitim, Sürdürülebilir Şahirler ve Topluluklar” gibi birçok başlık ele alındı. Öğrencilerle beraber uygulamalar yapıldı. Kasaba Ortaokulu öğrencilerinin üst eğitim basamaklarına geçmedeki sorunları aşmak için motivasyon çalışmaları yapıldı. Proje boyunca üniversiteli gençlere, Patara ve Xanthos Antik Kentleri ve doğa harikası Sakllıkent gezdirildi. Katılımcılar için, Kaş Belediyesi tarafından bir veda yemeği düzenlendi. Sertika töreni düzenlendi.
   Proje ile ilgili olarak proje koordinatörü Şebnem Pekince yaptığı konuşmada”Farklı bir proje çalışması gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz, proje boyunca yaparak, yaşayarak öğrenme olanağı buldu. En önemlisi öğrencilerimiz kendilerine olan güvenlerini geliştirdi. Dünyamızın, doğamızın ve çevremizin korunması konusunda önemli bilgi ve deneyim kazandılar. İklim, tarım, ekonomi, sağlık, sosyal yaşam gibi konuların, üniversiteli öğrencileri tarafından öğrencilerimize, bir yaşam biçimi olarak benimsetilmesi sağlandı. Proje önümüzdeki dört yıl daha devam edecek”dedi.
  
 
 
Editör: TE Bilisim