KAŞ'TA ANTİK SU YOLU YÜRÜYÜŞÜNE YOĞUN İLGİ

Kaş ilçesine bağlı Patara Mahallesi'nde geleneksel olarak düzenlenen Antik Patara Su Yolu Yürüyüşü'nün yapıldığı etkinlikte Yörük göçü canlandırıldı.

Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Patara Mahallesi’nde  geleneksel olarak düzenlenen Antik Patara Su Yolu Yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşte, yörük göçü canlandırıldı. Turizmci Muzaffer Otlu tarafından bu yıl 15.’si organize edilen Antik Su Yolu Yürüyüşü, Likya Dönemi’nde Likya Birliği’nin başkenti Patara’ya su getirilen Antik Su Yolu’nun 4. kilometresindeki Delik Kemer Mevkii’nde başladı. Yürüyüşe, Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın, Vakıf Müdürü Ayhan Yıldırım, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Alanya Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Menderes Sivri, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası başkan Yardımcısı Bayram Karagül, Patara Mahallesi Muhtarı Arif Otlu, belediye meclisi üyeleri, bölgedeki mahallelerin muhtarları, yabancı turistler,  ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Yürüyüşe katılan gruplar, en önde yörük göçünü canlandıran eşekler, atlar, develer, koyun sürüleri, Gölhisar Ali Efe Grubu, Seydikemer Temel Grubu, Batı Antalya elmalı Grubu ve Likya Yörükleri Patara Grubu’nun arkasından yürüyüşe geçti. Yürüyüş grubunu, davul zurna ekibi yol boyu coşturdu. Tarihi su yolunda dar yollardan, vadilerden yürüyen gruplar, ilginç görüntüler oluşturdu. Gruplar, yolda verilen kısa molalarda gösteriler yaptı. Yürüyüşün 10. kilometresinde Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, katılımcılara et kavurma, pilav, salata ve ayrandan oluşan bir yemek verdi. Yemek alanında yerel sanatçılar çaldı, söyledi. Folklör gösterileri yapıldı. Ardından gruplar, davul- zurna eşliğinde tekrar yürüyüşe geçti. Toplam 13 kilometre süren yürüyüş, Patara Meydanı’nda sona erdi. Patara Meydanı’nda yapılan konuşmaların ardından, Gölhisar, Elmalı, Seydikemer ve Patara Yörükleri Likya Grubu foklör  ekipleri,  halk oyunları  gösterileri yaptı.
 
   Patara Mahallesi Meydanı’nda bir konuşma yapan yürüyüşü 15 yıldır organize eden turizmci Muzaffer Otlu yaptığı konuşmada” 15 yıldır geçmişten gelen kültürümüzü, yaşamımızı geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Biz büyük bir uygarlığa başkentlik yapmış Patara’nın Yörükleri olarak, bu kültürü yaşatarak gelecek nesillere sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, yörük sevgisini aktarmaya çalışıyoruz. Yörük çadırlarının dumanını tüttürmeye gayret ediyoruz. Ayrıca yerli ve yabancı konuklarımıza antik su yolunu tanıtıyoruz”dedi.
 
    Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ise yaptığı konuşmada”Bir etkinliği 15 yıldır sürdürmek kolay iş değil. Başta turizmci Muzaffer Otlu ve Pataralılar2a teşekkür ediyorum. Patara, Kaş, Türkiye ve dünya turizminde bir marka. Dünya anayasalarına ilham kaynağı olmuş Likya Birliği Meclisi burada. Likya Birliği’nin başkenti Patara Antik Kenti ve Patara Plajı burada. Bu tür etkinlikler, Patara turizminin marka değerine katkı sağlıyor” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim