KAŞ’TA DÜZENLENEN GELENEKSEL ANTİK PATARA SUYOLU YÜRÜYÜŞÜNDE YÖRÜK GÖÇÜ CANLANDIRILDI
  
    Kaş Antik Patara Su Yolu (Deliklikemer) yürüyüşü ve kır pikniğine protokol ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.
 
   Antalya’nın Kaş İlçesinde Kaş Kaymakamlığı tarafından geleneksel olarak her yıl 15 Nisan- 22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm haftası etkinlikleri muhteşem final ile sona erdi.
 
Kaş ilçesinde 15 Nisan Pazartesi başlayan ve mükemmel etkinlikler ile devam eden turizm haftası kutlamalarının finali Geleneksel Antik Patara Su Yolundan (Deliklikemer) Patara’ya kadar olan 8 km’lik yürüyüş, kır pikniği ve Patara da gerçekleştirilen halk oyunları gösterileri ile sona erdi.
 
 
Geleneksel Antik Patara Su Yolu yürüyüşüne Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, Belediye Meclis Üyeleri, Kaş Turizm Müdürü Mustafa Aydın, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Ali Evren ,Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır, Kaş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Osman Murat Erdoğan, Patara Muhtarı Arif Otlu, Mahalle Muhtarları, Likyalı Yörükler Patara Halk Oyunları Ekibi, Kaş’lı vatandaşlar yerli ve yabancı turistler katıldılar.Yabancı turistler yürüyüşe ve halk oyunu gösterilerine yoğun ilgi gösterdi. Katılımın çok yoğun olduğu etkinlikler 8 kilometrelik etapta yaklaşık 6 saat sürdü. Vatandaşlara öğlen yemeği ikramında bulunuldu.
 
Kaymakamı Ulaş Akhan turizm haftası etkinliklerine ilişkin yaptığı değerlendirmesinde; “ Kaşta turizm haftasını çok güzel ve yoğun olarak kutladık ve bugün güzel bir etkinlik ile noktalıyoruz. Kaş’ta bu hafta turizm sezonunun açılışı gibi kutlanıyor. Turizmin tüm yıla yayıldığı ve çeşitlendiği bir turizm planlaması hedefliyoruz. İlk gün Kaş merkezde başlayan etkinliklerimiz, İslamlar ve Üzümlü mahallelerimizde, Kalkan da devam etti ve bu gün Patara da sona erecek. Turizm bilincini yükseltecek projelerin oluşmasına katkı sağlayacağız. Yeni turizm sezonu hem ilçemize, hem de Antalya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ise yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “ Turizm bölgemizde çeşitlenerek gelişiyor. Her yıl olduğu gibi geleneksel olarak bir hafta boyunca etkinlikler ile kutlamalar gerçekleştirdik. Turizmin önemini tüm mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz etkinlikler ile sergiledik. Turizm sektörümüz son hazırlıklarını yapıyor. Çok iyi bir sezon bekliyoruz. Rezervasyonlarımız çok iyi seviyede. Belediyecilik hizmetlerimiz ile turizm sektörümüzün yanında olacağız ve destek vereceğiz.24 saat belediyemizin hizmet birimleri açık olacak. Kaş’a gelen misafirlerimizi en mükemmel şekilde konuk edeceğiz. Belediyecilik anlamında üzerimize düşen her göreve hazırız. Kaş’ımıza ve Esnafımıza hayırlı, uğurlu ve huzurlu bir turizm sezonu diliyorum”
 
 
Geleneksel Antik Patara yürüyüşünün son bölümü olan Patara da vatandaşlar piknik alanında halk oyunları ekiplerinin muhteşem gösterilerini izlediler. Kemer Yörükleri Halk Oyunları Ekibi, Likyalı Yörükler Patara Halk Oyunları Ekibi ve Kaş Çok Programlı Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi izleyenlere unutulmaz güzellikte gösteriler sundular.
 

 
Editör: TE Bilisim