KAŞ’TA 1-7 MART DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA OKULLARDA YAPILAN DEPREM TATBİKATLARINA KAŞ KAYMAKAMI ŞABAN ARDA YAZICI DA KATILDI
Kaş İlçesi’nde okullarda Deprem Haftası nedeniyle depren tatbikatı yapıldı.
Antalya’nın Kaş İlçesi ‘nde 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle okullarda gerçeği aratmayan deprem tatbikatı yapıldı.
KAŞ MERKEZ İLK VE ORTA OKULU’NDA DEPREM TATBİKATI
Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı öğrencilerle birlikte deprem tatbikatı yaptı.
Ülke genelinde İçişleri Bakanlığının talimatıyla 81 ilde tüm okullarda birlikte 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Kaş’taki okullarda da uygulamalı deprem tatbikatı yapıldı. Kaş İlçe Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kaş Merkez İlkokulu ve Ortaokulunda düzenlenen,  01-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında tüm okullarda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı”na katıldı.
KAŞ KASABA YATILI BÖLGE OKULU’NDA DEPREM TATBİKATI
Kaş Kasaba Yatılı Bölge Okulu’nda da Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde deprem tatbikatı yapıldı. 4 Mart Cuma günü saat 11:030’da yapılan eş zamanlı depren tatbikatında öğrencilerin tahliye alanını 90 saniye gibi kısa bir sürede tüm binayı boşaltıp öğrencilerin toplanma alanında buluşularak gerçeği aratmayan deprem tatbikatı başarıyla sona erdi.
KAŞ ÇOK PROĞRAMLI ANADOLU LİSESİ’NDE DEPREM TATBİKATI
İçişleri Bakanlığının talimatıyla 81 ilde tüm okullarda birlikte Kaş İlçesi’ndeki okullarda eş zamanlı depren tatbikatı gerçekleştirildi.  Kaş İlçesi merkezindeki Kaş Çok Proğramlı Anadolu Lisesi ‘de de 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında deprem tatbikatı yapıldı. Okul yetkilileri yaptıkları açıklamada”2022 Tatbikatlar Yılı çerçevesinde ülkemizin bir gerçeği olan deprem afetiyle ilgili  Çök- Kapan- Tutun kavramını ve panik yapmadan binayı tahliye etmeyi kazanımlarını  öğrencilerimize kavratmak amacıyla başarılı depren tatbikatı gerçekleştirdik”dedi.
 
Editör: TE Bilisim