Kaş ilçesinde yaşamını sürdüren Kadriye Hacımusaoğlu'nun, sosyal medya hesabından yaptığı 'Yok mudur dikiş makinası kullanan' çağrısı ses buldu.
   Antalya’nın Kaş İlçesi’nde yaşamını sürdüren Kadriye Hacımusaoğlu’nun instagram hesabından yaptığı “Yok mudur dikiş makinası kullanan” çağrısı  ses buldu. Koronavirüüsle mücadele kapsamında Kaş İlçesi’nde gönüllü kadınlar tarafından maske üretimine başlandı. Kaş İlçesi’nde yaşamını sürdüren çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yapan Kadriye Hacımusaoğlu’nun yaptığı çağrıya, Aysun Topaloğu, Didem Elif İslamoğlu, Duydu Özkan ve Dilek Kaya adıl kadınlar ses verdi. Doktorlardan aldıkları bilgiler doğrultusunda harekete geçerek, değişik kurumlarla ilişkiye geçtiler. Yapılan kumaş seçiminin ardından Kaş Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Erdal Hacıvelioğlu projeye sahip çıktı. Sumru Gizer tarafından dezenfekte edilebilir ve koruyucu özelliği olan patiska kumaş temin edildi. Önce dört gönüllü kadın tarafından başlatılan maske üretimi, başka gönüllü kadınların katılımı ile 13 kadın tarafından yapılıyor.
   Projeyi başlatan Kadriye Hacımusaoğlu yaptığı konuşmada”Koronavirüs mücadelesi başladığı günlerde Kaş’ta bir maske sıkıntısı olduğunu gördüm. İnstagram hesabımda yaptığım bir paylaşımın ardından proje büyük ilgi gördü. Şu anda 2 bin 500 bez maske üretimine ulaşmak üzereyiz. Amacımız bazı sektörlerde çalışan ve maske bulamayan çalışanların sağlığını korumalarına katkı sağlamak. Kaş’ın 54 mahallesinde maske ihtiyacı olanlara, hatta grip, nezle olan insanların hastalığı yaymalarının önüne geçmek için maske temin etmek istiyoruz. İhtiyacı olan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza da maske vereceğiz. Maskeleri tamamıyle ücretsiz olarak vereceğiz. 2 bin 500 maske sayısından sonra ihtiyaç duyurulursa üretime devam edeceğiz. Katkı sağlayan herkese, tüm gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Yaptığımız sadece bu zor mücadeleye katkı sağlamak”dedi.
   
 
Editör: TE Bilisim