KAŞLI VATANDAŞLARDAN  İFTAR SEVİNCİ

Kaş İlçesinde Ramazan Ayı nedeniyle oruç tutan vatandaşlar hayırsever vatandaşların verdiği iftar yemeğiyle toplu iftar yapıyorlar.

KAŞ ZİRAAT ODASI’NDAN İFTAR YEMEĞİ

Antalya'nın Kaş İlçe Ziraat Odası tarafından  vatandaşlara iftar yemeği verdi.Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer yönetim kurulu adına vatandaşlara Kaş Çukurbağ Yarımadası Kaş Belediyesi Soyal Tesisleri’nde   iftar yemeği verdi. İftar yemeğine Kaş Belediye Meclis Üyesi Musa Yücel, İYİ Parti Kaş İlçe Başkanı Şah İsmail Yılmaz, resmi daire amirleri, müdürleri, Kaş Mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları başkanları, üyeleri, Kaş Ziraat Odası yönetim kurulu, çalışan personel ve odaya kayıtlı çiftçiler katıldı. Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer iftar yemeğinde yaptığı konuşmada”Kaş yöre çiftçisine en iyi hizmeti  vermeye çalışıyoruz. Bunu yaparken en büyük itici gücü çiftçimizden ve yönetim kurulumuzdan alıyoruz. Huzur ve afiyetin bir arada olduğu nice iftar sofralarımız olsun. Davetimize katılan herkese şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ederim”dedi. İftar emeğine davet edilen Kaş İlçe Müftüsü özel işleri dolayısıyla katılamayınca yerine  Kaş Merkez Camisi din görevlisi Murat Sarıtaş katılarak yemek duasını yaptı.

KAŞ BELEDİYESİ’NDEN İFTAR YEMEĞİ

Antalya'nın Kaş İlçe belediyesi vatandaşlara Cumhuriyet Meydanı’nda   iftar yemeği verdi.Kaş Belediyesi tarafından Ramazan dolayısıyla vatandaşlara iftar yemeği verdi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen iftara Kaşlı vatandaşların yanı sıra ilçeye tatile gelen tatilcilerde katıldı.İftar Yemeğine Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz, Kamu Kuruluşları’nın daire amirleri ve müdürler, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldılar. Kaş Müftüsü Fethullah Yavuz tarafından iftar duası yaptırıldı.

KAŞLI VATANDAŞLARDAN  İFTAR SEVİNCİ

Kaş İlçesinde Ramazan Ayı nedeniyle oruç tutan vatandaşlar hayırsever vatandaşların verdiği iftar yemeğiyle toplu iftar yapıyorlar.
Antalya’nın Kaş İlçesinde Ramazan Ayı nedeniyle oruç tutan vatandaşlar hayırsever vatandaşların verdiği iftar yemeğiyle toplu iftar yapıyorlar. Kaş Merkez Süleyman Çavuş Camii Bahçesi’nde  Türk Diyanet Vakfı Kaş Şubesi ve Kaş Belediyesi’nin organize ettiği hayırsever vatandaşlar tarafından vatandaşlara  iftar yemeği veriliyor. Kaş İlçe Müftülüğü’nün görevlendirdiği din görevlileri tarafından iftar proğramı gerçekleştiriliyor. Kur’anı Kerim, dini sohbetler, konuşmalar, dualar ve ilahiler okunuyor. Ramazan Ayı boyunca her akşam iftar vaktinde Kaş Merkez Süleyman Çavuş Camii Bahçesi’nde hayırsever vatandaşlar, işadamları ve  kuruluşlar tarafından toplu iftar yemeği verilecek. İftar yemeğine  katılan vatandaşlar açık alanda ve serin bir Kaş akşamında huzur içerisinde birlikte aile ortamında iftarlarını yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

 Kaş İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz yaptığı konuşmada” On bir ayın sultanı Ramazan ayı, fazilet ve bereketiyle hayatımıza anlam katıyor. Zaman ve mekanlar içindekilerle anlam ve değer kazanır. Yılın 12 ayından biri olan Ramazan ayını diğer aylardan farklı ve değerli kılan şeyler vardır. Ramazan ayı Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in indirildiği aydır. Kadir Gecesi ilahi hitabın beşeriyetle buluştuğu gecedir. Bu ayda tutulan oruç, riya ve gösteriş karışmadığı için Allah katında ayrı bir yere sahiptir. Oruç tutanların cennete girişleri, “Reyyan” isimli sadece oruçlulara tahsis edilen kapıdan olacaktır. Oruçluya iftar ettirmek sevap kazanma vesilesidir. Bu ayda verilen sadakalar, yapılan hayırlar daha değerlidir. İşte bütün bu kıymetli amellerin ve faziletlerin Ramazan ayında bulunuyor olması, bu ayı anlamlı ve değerli kılmaktadır.  Ramazan ayının güzelliklerinden olan toplu iftar sofraları birlik ve beraberliğimize katkı sağlıyor. İlçemizdeki iftar sofralarında, iftar öncesi görevlilerimiz tarafından iftar programı gerçekleştiriyor.  Ramazan boyunca camilerimizde mukabeleler okunacak. Kadın-erkek büyük küçük herkes akşamları teravih namazı ile camilerde buluşuyor. Gecelerimiz sahur ile bereketleniyor. Ramazan Ayı’nda verilecek sadaka ve zekatlarla Fakirler sevinecek. Zenginler, fakirleri sevindirmenin mutluluğunu yaşayacak. İftar öncesi yaşanan tatlı telaş, Ramazan hatırası olarak zihinlerimizde olacak. Bu vesile ile Ramazanın ferdi planda ibadet ve davranışlarımıza katkı sağlamasını, toplum olarak huzur, barış ve birliğimizi temin etmesini, İslam aleminde akan gözyaşını dindirmesini, insanlığın hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyor ve tüm Kaş’lı hemşehrilerimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum”dedi.
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim