KAŞ’TA KADINLAR KADINA ŞİDDETİ PROTESTO ETTİ
  Kaş’ta kadınlar tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Mücadele Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.
  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Mücadele Gününde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar ve kadınlara destek veren erkek vatandaşlar Kadına Şiddeti protesto ettiler. CHP Kadın Kolları, Eğitim Sen Kaş Temsilciliği ve Türkiye İşçi Partisi Kaş İlçe Örgütü üyeleri katıldı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle Kaş’ta Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Kadınlara erkeklerde destek verdi. Ellerinde ‘ Kadına yönelik tacize, tecavüze, cinayete şiddete son, 6284 kadınların güvencesi, Kadına şiddet, insanlığa ihanet, 'Şiddet insanlık suçudur', 'Öfkene yenik düşme', 'Şiddet insan hakkı ihlalidir' yazılı dövizler taşıyan kadınlar kadına şiddeti protesto ettiler.
Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan CHP Kaş Belediye Meclis üyesi Meral Şiyan Şenerdi yaptığı konuşmasında” Biz kadınlar, bugün dünyanın dört bir yanında eşitsizliği, yoksulluğu, savaşları ve şiddeti üreten erkek egemen kapitalizme karşı isyanımızı meydanlara taşımak, kadın dayanışmasının sınırları aşan gücüyle buluşmak ve itirazlarımızı hep birlikte daha fazla duyurmak için yine alanlardayız. Biz kadınlar şiddete, sömürüye karşı, yaşamın özgür özneleri olma mücadelesini uzun yıllardır ve aralıksız bir biçimde sürdürüyoruz. Kadın hak ve özgürlüğüne dair bugün ne varsa, kadınların yıllardır yürüttüğü mücadelenin sonucu olduğunun farkındayız. Emeğimizin gaspı ve bedenimizin denetimine dayalı, tarihsel arka planı çok güçlü eril zihniyetin üzerimizde kurduğu sistematik tahakkümü kırmanın tek yolunun, yine sürekli ve örgütlü kadın mücadelesini yükseltmekten geçtiğini biliyoruz. Yılmadan ve bıkmadan yıllardır söylediğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz; “Kadına yönelik şiddet münferit değil, politiktir ve bu şiddeti önlemenin en önemli yolu kadın mücadelesinden ve kadın dayanışmasından geçer”dedi.
Kaş Cumhuriyet Meydanı’ndaki  Kadına  Yönelik Şiddete Mücadele Günü gösterisi herhangi bir olaya rastlanılmadan sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim