Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden biri olan Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, kar sahile dayandı. Kaş’ın 54 mahallesinden yarından fazlası kar altında kaldı. Gece boyunca birçok mahallede ulaşım durdu.  Kaş’ta denizden yüksekliği 750 metre ve üstü olan  olan tüm bölgelere kar yağdı. Hey yer beyaza büründü.

     Kaş’ın yüksek kesimlerinde devam eden kar yağışı, dünden bu yanan sahile yakın mahalleleri de etkisi altına aldı. Kaş’ın 54 mahallesinin 24’ü kar altında. Bu mahallelere ulaşım gece durdu. Kaş’ın sahile yakın mahalleleri olan Kalkan’ın hemen sütündeki Bezirgan, Sarıbelen, Ekizce, Çamlıköy, Çamlıova; Kaş’ın hemen üstündeki Hacıoğlan, Gökçeören mahalleleri de dünden bu yana 20 cm karın altında kaldı. Gömbe Yaylası ve Sütleğen Yaylası bölgelerindeki mahallelerin tamamında kar kalınlığı yarım metreyi geçti.

   Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer yaptığı konuşmada”Bu sabahtan itibaren Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait 2 greyder, Kaş Belediyesi’ne ait 3 kepçe, 2 greyder kar temizleme çalışmasına başladı. Kaş – Gömbe, Kalkan – Sütleğen – Gömbe yolunda karayolları ekipleri gece boyunca çalıştı. Ana yollar gece açık tutuldu. Akşama doğru kapalı yol kalmayacak. Son yılların en yoğun kar yağışını yaşıyoruz. Kara ihtiyacımız var. Kar yağsın. Biz de vatandaşı mağdur etmemek için tüm gücümüzle çalışıyoruz”dedi.
 
Editör: TE Bilisim