KAŞ’TA YARIYIL TATİLİ BAŞLADI. KARNELERİNİ ALAN ÖĞRENCİLER TATİLE ÇIKTI
Antalya'nın Kaş İlçesi’nde 2019–2020 Eğitim ve Öğretim yılı yarıyıl tatili okullarda gerçekleştirilen karne dağıtım törenleri ile başladı. Kaş’ta Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 62 Okulda Eğitim gören 10 bin 100 öğrenci ile 952 öğretmen tatile girdi. Kaş ilçesinde protokolün katıldığı karne töreni Şehit Ali Boşgelmez Atatürk İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Törene Kaş Kaymakamı Bülent Karacan, Kaş Belediye Başkan Vekili Salih Usta, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Ağullu Mahallesi Muhtarı Durmuş Yenier, Ağullu Orta Okulu Müdürü Levent Kuyumcu, İlkokulu Müdürü İrfan Adar, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar. Kaş Kaymakamı Bülent Karacan, Kaş Belediye Başkanı Vekili Salih Usta, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Ağullu Orta Okulu Müdürü Levent Kuyumcu, Ağullu İlkokulu Müdürü İrfan Adar ve Ağullu Mahallesi Muhtarı Durmuş Yenier sınıflarda öğrenciler ile buluşarak karnelerini takdim ettiler. Kaymakam Karacan öğrencilere karnelerini verirken yoğun, yorucu bir eğitim döneminin ardından, tatil süresince spor yapmalarını, kitap okumalarını ve dinlenmelerini tavsiye etti.


Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan 2019–2020 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk bölümü ve tatil dönemi ile ilgili olarak öğrencilere yönelik tavsiyelerde bulundu. Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Atılgan ise yaptığı açıklamada: Kaş İlçemiz okullarında öğrenim gören 10 bin 100 öğrenci ile 952 öğretmenimiz yarıyıl tatiline çıktılar. Sayın Kaymakamımız Bülent Karacan'ın katılımı ile 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl karne törenimizi Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez ilkokulu ve Ortaokulumuzda gerçekleştirdik. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatilller dilerim diyerek yaptığı konuşmasında” 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının birinci dönemi, bugün öğrencilerimizin ara karnelerini almaları ile sona erdi. Öğrencilerimiz iki haftalık tatile girecekler. Öğrencilerimiz tatilin tadını çıkarsınlar. Bol, bol dinlenip, kitap okusunlar. Spor faaliyetlerine katılsınlar. Velilerden ricam, öğrencilerimizin tatil boyunca en tehlikeli alışkanlıklar olan televizyon ve telefonlardan uzak kalmalarını sağlasınlar. Ailelerimize öğrencilerimiz ile vakit geçirmeleri, Ailece kitap okumaları, sinema ve tiyatro gibi kültürel-sanatsal etkinliklere katılmaları tavsiyesinde bulunuyorum. Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ikinci dönemine öğrencilerimizin dinlenmiş olarak dönmelerini temenni ediyorum  ” dedi.
Kaş Merkez Ortaokulu’nda da yarıyıl tatili dolayısı ile bir tören düzenlendi. Karne törenine öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar. Sınıflarda karne alan öğrencilere velilerde eşlik ettiler. Öğrencilerin öğretmenlerinin elinden karnelerini alırken mutlu ve heyecanlı oldukları görüldü. Daha sonra okul bahçesinde yapılan tören de ise başarılı öğrencilere Okul Müdürü Yusuf Alagöz tarafından iftihar ve başarı belgeleri verildi. Başarılı öğrenciler törenin ardından öğretmenleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.
İKİNCİ DÖNEM 3 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK
Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ikinci dönemi 3 Şubat Pazartesi günü başlayıp, 19 Haziran Cuma günü sona erecek.
 
Editör: TE Bilisim