Antalya'nın Kaş ilçesinde yapımına devam edilen Kınık Toptancı Hali ve Kaş-Kınık Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından düzenlenen toplantı, Kınık mahallesindeki düğün salonunda yapıldı. Toplantıya KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendidigar Günay, Antalya Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Gözde Arat, Antalya Büyükşehir Belediyesi Yatırımlar Şube Müdürü Gökhan Demirci, Toptancı Haller Şube Müdürü Osman Yılmaz, KUTSO Başkan Yardımcısı Bayram Karagül, KUTSO Meclis Başkanı Fahri Özen, Kaş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Göktaş, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali çalışkan, CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, KUTSO yöneticileri, bölgedeki Kınık, Ova, Yeşilköy hallerinin dernek başkanları, komisyoncular, tüccarlar ve üreticiler katıldı.
Toplantıda Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kınık Toptancı Hali'nin tanıtımı yapıldı. KUTSO'nun hazırladığı Kınık Toptancı Hali ve Kınık Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi sunumu izlendi. KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdevendigar Günay, "KUTSO olarak Kumluca, Finike, Demre ve Kaş'ı içine alan Batı Antalya'yı bir bütün, bir tek  yürek olarak görüyoruz. Bölgedeki dört ilçenin ekonomisi, ilçeler arasında farklılıklar gösterse de  öncelikli olarak tarım ve turizme dayanıyor. Turizm konusunda öncelikli ilçemiz Kaş. Kaş'taki turizmcilerle birçok çalışma gerçekleştirdik. Turizm konusunda bu yaz büyük beklentilerimiz var. Tarım sektöründe üreticimiz maalesef çok zor durumda. Girdi fiyatlarındaki artış nedeniyle üreticimiz, üretim yapamaz konuma geldi" diye konuştu.
Kumluca ile Kınık arasında yapılan sebze üretiminin Türkiye'deki üretiminin yüzde 20'sini, ihracatın yüzde 25'ini karşıladığını vurgulayan Günay, "Bu kadar dar alanda, bu kadar büyük bir üretimi gerçekleştiriyoruz. Bu üretimi de böcekle üretimle, kontrollü üretimle gerçekleştiriyoruz. Tüketiciye sağlıklı gıda sunuyoruz. Şu anda yaşadığımız en büyük sıkıntı, ürünlerin üretimden tüketiciye  kadar ulaşmasındaki kayıplar. Kınık'ta kuracağımız Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içinde modern paketleme tesisleri olacak. Yaş sebze ve meyve, zeytin yağı, kurutulmuş ürünler, organik ve yöresel ürünler burada paketlenecek. Yurt içine ve yurt dışına sağlıklı bir biçimde ulaşacak. Kınık Bölgesi bir ihracat üssü olacak" dedi.
320 dekar alanı kapsayan Kınık Toptancı Hali'nin Türkiye'nin en büyük hallerinden biri olacağı belirtildi. 600 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilecek hal 2023 yılı sonuna kadar hizmete girmesi planlanıyor. Hal 120 komisyoncu dükkanı, tüccar ve ihracatçı için 153 depolama alanı, esnaf için 60 dükkan, ek talebe göre yapılacak bölümlerden oluşuyor.
 
Editör: TE Bilisim