Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Antalya’nın Kaş İlçesi’nde vatandaşların ev sorunu nedeniyle kira fiyatlarının yükselmesi sonucu kiralık ev bulmakta sıkıntı çektikleri bildirildi. Kaş’taki emlak sektörü temsilcilerinden edinilen bilgilere göre bölgede yaz aylarında başta olmak üzere yılın 12 ayında kiralık ev bulmakta zorluk yaşanıyor.

Kira bedellerin ilçe merkezi, Çerçiler Mahallesi, Gökseki, Ağullu Mahallesine göre fiyatlar sürekli değiştiğini ev sahiplerin kafasına göre kira fiyatlarını belirlediğini dikkat çeken kiracılar ev fiyatları ilçe merkezinde 1500 ile 2 bin lira arasında değiştiğini, Çerçiler ve Gökseki Mahallesi’nde ise bin lira ile 1500 liraya kadar yükseldiğini belirterek, kiralık ev için başvuran çok sayıda müşteriyi geri çevirmek zorunda kaldıklarını söyleyen emlakçılar ilçede kira fiyatları beklediğimizden daha fazla yükseldi. 1500-2 bin liraya kiralık evler var, ama buda kiracı vatandaşın bütçesine uygun değil. Kaşlı ev sahipleri evlerini kira yerine apart olarak kiraya vermeyi tercih ediyorlar.

Kaş’ta yüksek fiyatta kiralık ev sorununu çözmek için Kaş belediyesi’nin  veya Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin alacağı meclis  kararıyla  Kaş’a  acilen yeni imar planı çıkartılarak, Kaş’ın en büyük sorunlarından biri olan ev sorununu pekala çözebilirler.  Kaş’ın büyüyen, gelişen kalabalıklaşan, nüfusuna çözüm, İlçenin yeni  imar alanlarına ihtiyaç olduğunu belirten vatandaşlar ve emlakçılar belediyelerin ev, işyeri sorununu çözmek için yeni projeler üretmesini isterlerken bazıları ise ilçedeki aşırı yapılşmanın son verilmesini ve yapılaşmanın ilçeye yakın köy ve mahallelerinin imara açılarak kaydırılmasının yanı sıra TOKİ’nin ilçe dışında köy ve mahallelerde  toplu konut yapmasının teşvik edilmesi için çalışmalar yapılmasını dile getiriyorlar.
 
Editör: TE Bilisim