Kaş ilçesinde geleneksel Likya Sanat Çalıştayı yapıldı.

   Her yıl Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, geleneksel olarak düzenlenen “Likya Sanat Çalıştayı” yapıldı. Projesini ve küratörlüğünü Özer Ulukaya’nın yaptığı Likya Sanat Çalıştayı, Kaş’a bağlı Çukurbağ Mahallesi’nde düzenledi. Çalıştay boyunca, Kaş yöresindeki tarihi kentlere, Kaş yaylalarına geziler düzenlendi.

   Bu yıl Kaş’ta  8. düzenlenen çalıştaya, sanatçılar Abdülkadir Günyaz, Aysun Altınöz, Bülent Selderay, Cees de Wilde, Bengü Bahar, Fırat Neziroğlu, Hasan Rastgeldi, Latife Akın, Reyhan Abacıoğlu, Sema Barlas, Süreyya Oskay, Tijen Ademoğlu, Tolga Boztoprak, Tülay Çelikel, Yılmaz Çıracıoğlu, Sena Erten, ve Zehra Sengir katıldı. Bir hafta süren çalıştayda, sanatçılar tarafından söyleşiler ve konferanslar düzenlendi. Yoga ve kumaş atölyeleri yapıldı. Her sanatçı bir hafta boyunca, akrilik tekniğinde iki adet özgün tablo yaptı. Sanatçı Hasan Rasteldi “ Yazının Rengi”, Fırat Neziroğlu “Tasarımı Deneylemek, Deneylemeleyi Tasarlamak”, ünlü sanat eleştirmeni ve yazar Abdülkadir Günyaz “Türkiye’de Sanat”, Süreyya Oskay “Dezavantajlıların Çamur Atölyelerinde Yaşamını Daha İleri Noktalara Taşımaları” , Yüksek iç mimar Bala Gökmeral “ Sanat Mekan İlişkisi” ve Sena Erten “ Sanat ve Terapinin Önemi” konularında konukların ve sanatçıların katıldığı konferanslarda anlattılar. Çalıştayda, sanatçı Reyhan Abacıoğlu Kaş Merkez’deki Sof-Art’ta 100 x140 cm ebadında bir tabloyu, izleyicilerin önünde 50 dakika içinde, bir eserin doğuşu ve bitişi arasındaki atölyeyi uygulamalı olarak gerçekleştirdi. Etkinlik sonunda Sena Erten mini bir konser verdi. Çalıştay boyunca Süreyya Oskay’ın “Ses-siz Sergisi”, Düşler Akademisi Sergi Salonu’nda açıldı.

   Çalıştayda, dünyaca ünlü dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu, katılımcılarla birlikte bir sanat atölyesi gerçekleştirdi. Katılımcılarla birlikte, atık kumaşlardan farklı tasarımlar ortaya çıkardı. Katılımcılara, örme ve dokuma teknikleri arasındaki farkı örneklemelerle anlattı. Çalıştay sonrasında, sanatçıların yaptığı tablolardan oluşan sergi, Düşler Akademisi Salonu’nda açıldı.

  Çalıştayın düzenleyicisi ve Küratörü Özer Ulukaya yaptığı konuşmada”Kaş’ta bu yıl 8’incisini düzenlediğimiz Likya Sanat Çalıştayı ile, turizme sanat ögesini katıyoruz. Turizm, sanatla bütünleştiği zaman daha anlamlı hale geliyor. Türkiye’de sanata yön veren 17 sanatçıyı, Kaş’ta buluşturduk. Sanatçılarla, Kaşlı sanatseverleri bir araya getirdik. Bu tür sanat etkinlikleri, Kaş’ın tanıtımına önemli katkılar sağlıyor. Kaş’ın Çukurbağ Mahallesi’nde bulunan  Düşler Akademisi’nde açılan çalıştay sergisinin, turizm sezonunda Kaş Sofa Art’ta tekrar açılacağını belirtmek istiyorum”dedi.
  
   
 
Editör: TE Bilisim