Öğretmen kardeşler Emine Duru ve Fadime Duru Çavuşoğlu, sanat yaşamlarının ilk sergisini Kaş ilçesindeki Kalkan Kültürevi'nde açtı.
  Öğretmen Emine Duru ve ablası öğretmen Fadime Duru Çavuşoğlu, sanat yaşamlarının ilk sergisini ortak olarak Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Kalkan Mahallesi’ndeki Kalkan Kültürevi’nde açtı.
    Kaş’a bağlı Kalkan Mahallesi’ndeki Süleyman Yılmaz Anaokulu Müdürü olan Emine Duru ile tarih öğretmeni olan ancak öğretmenlikten ayrılarak İstanbul’daki  kendi iletişim firmasının yöneticiliği yapan Fadime Duru Çavuşoğlu sanat yaşamalarının ilk sergisini ortak olarak açtı. Kalkan Kültürevi’ndeki “Duru Exclusive  Resim  Sergisi’nin açılışına Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ceylan, Vakıf Müdürü Ayhan Yıldırım, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kalkan Kültürevi Yöneticisi Fatoş Bakır Yüksel, sanatçıların dostları, Kalkan’da yaşayan sanatseverler ve Kalkanlılar katıldı. Sergide, Emine Duru’nun kumaş, şal ve eşarp üzerine yaptığı akrilik boyama ve farklı teknik  çalışmaları, ablası Fadime Duru Çavuşoğlu’nun tuval üzerine yaptığı akrilik boyama çalışmalarından oluşan 35 resim yer alıyor. İki kardeş de tablolarında  doğadan, mavi – beyaz İznik çinilerinden, Osmanlı desenlerinden esinlenerek çalışmalar yapıyor.Kadın figürlerini, meyvelerin ve çiçeklerin doğadaki doğal hallerinden esinlenerek çalışıyor. Kendilerine özgün kompozisyonlar ortaya koyuyor.
  12 Ağustos Pazar gününe kadar açık kalacak olan  serginin  serginin açılışında bir konuşma yapan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer yaptığı konuşmada”Kaş’ta öğretmenlik yapan Emine Duru öğretmenimizin öğretmen ve yönetici olarak eğitimdeki başarılarını biliyorduk. Ancak sanatçı yönünü bilmiyorduk. Onu da bugün burada ablası ile birlikte açtıkları sergide görüyoruz. Aile olarak sanatçılar. Açtıkları sergi ile Kalkan turizmine, Kalkan’ın sanat yaşamına katkı sağlıyorlar. Yaptıkları farklı tablolarla Türk çini ve kumaş boyama sanatını, özellikle Kalkan’da tatil yapan yabancı turistlere tanıtacaklar. İlk sergileri. Bundan sonra daha güzel sergilere imza atmalarını diliyorum” dedi
 
Editör: TE Bilisim