İKİ SANATÇIDAN ORTAK SERGİ
Kaş ilçesinde yaşamını sürdüren ressam Demet Orbay  ve Hollandalı ressam ve fotoğraf sanatçısı Cees de Wilde, ikinci ortak sergilerini Kalkan Kültürevi'ne açtı.
 
    Yaşamını Antalya’nın Kaş İlçesi’nde sürdüren ressam Demet Orbay ile yaşamını Kaş’ta sürdüren Hollandalı ressam ve fotoğraf sanatçısı Cees de Wilde, ikinci ortak sergilerini Kaş İlçesi’ne bağlı Kalkan Mahallesi’ndeki Kalkan Kültürevi’nde açtı.  İki sanatçının ortak sergisinin açılışına, Kalkan Kültürevi Yöneticisi Fatoş Bakır Yüksel, yerli ve yabancı sanatçılar, iki sanatçının dostları ve sanatseverler katıldı. Sergi, Demet Orbay’ın 9’uncu sergisi, Cees de Wilde’nin ise 15’inci sergisi oldu. Sergide Demet Orbay’ın 30 yağlıboya, Cees de Wilde’nin 30 fotoğrafı yer alıyor. Sergi 10 gün açık kalacak.
   Serginin açılışında bir konuşma yapan ressam Demet Orbay yaptığı konuşmada” Yaşamını Kaş’ta sürdüren iki sanatçı olarak, Kaş’ın ve Kalkan’nın sanat yaşamına katkıda bulunmak için birlikte ortak ikinci sergimizi açıyoruz. Ben yağlı boya tablolarımda insan psikolojisinin soyut boyutuna fiziksel olarak insan bedenini somut şekilde yansıtıldığını anlatmaya çalışıyorum. Dostum Wilde de fotoğraflarda doğanın renklerine vurgu yaparak güneş ve denizin maddeler üzerindeki etkisinin estetik boyutunu yakalıyor. Kısacası renk cümbüşünün yer aldığı tabloların ve fotoğrafların yer aldığı bir sergi. Ortak dileğimiz bu serginin Kalkan turizmine ve Kalkan’nın sanat yaşamına katkı sağlaması” dedi.
  
 
Editör: TE Bilisim